AcasăComunicateIntracom Telecom preia un proiect Virtualized Wi-Fi în Spania. Membrii AOTEC utilizează...

Intracom Telecom preia un proiect Virtualized Wi-Fi în Spania. Membrii AOTEC utilizează soluția inovatoare de la Intracom Telecom

Cu scopul de a se alinia complet inițiativei paneuropene WiFi4EU, dar și pentru a răspunde nevoii urgente a membrilor săi de a oferi conectivitate Wi-Fi sigură și fără întreruperi, în regiunea spaniolă, AOTEC a selectat Platforma de Servicii Virtualized Wi-Fi de la Intracom Telecom, care utilizează capabilitatile SDN (Software Defined Network) și NFV (Network Function Virtualization).

Membrii AOTEC pot acum să își extindă mult mai mult zona de servicii prin utilizarea punctelor de acces ale altor operatori colaboratori, fără a schimba însă infrastructura existentă, rămânând, în același timp, independenți din punct de vedere comercial și operațional și izolați unul de celălalt. În plus, față de generarea de noi fluxuri de venituri de la abonații proprii sau de la  abonații în roaming, furnizorii de servicii sunt acum în măsură să servească municipalități, școli, companii si organizatii locale, aflate sub umbrela Smart Cities. Platforma de Servicii Virtualized Wi-Fi de la Intracom Telecom poate acomoda scenarii de utilizare inovatoare, într-o implementare securizată de tip cloud, în cadrul conceptului Platform-as-a-Service.

‘’Inovația este esențială pentru operatorii locali – companii care continuă să facă investiții pentru a-și îmbunătăți rețelele. De fapt, sectorul investește peste 766 milioane de euro anual. Am fost pionierii implementării broadband cu fibră optică și acum evoluăm implementând rețele WiFi în orașe si în orașele unde suntem prezenți”, explică președintele AOTEC, dl. Antonio García Vidal.” În acest sens, colaborarea cu Intracom Telecom ne permite să avem un instrument pentru a extinde serviciile de mobilitate pe care le oferim pentru clienții noștri, oferindu-le noi avantaje prin care ne diferențiem “, continuă el.

“Există o cerere tot mai mare de a avea acces Wi-Fi omniprezent în zonele publice extinse; aceasta fiind o cerință subliniată și de inițiativa Uniunii Europene, WiFi4EU. Ca urmare a solicitării AOTEC, compania Intracom Telecom a răspuns la această provocare lansând Platforma de Servicii Virtualized Wi-Fi Networks și oferind astfel operatorilor AOTEC posibilitatea de a profita din plin de orice punct de acces Wi-Fi desfășurat în “super-rețeaua” lor, independent de echipamentele fiecărui furnizor. Suntem foarte încântați de acest proiect și așteptăm cu nerăbdare să deservim toți membrii AOTEC în cadrul acestuia”, a declarat Sotiris G. Bithas, Director de Marketing al Diviziei Telco Software Business Intracom Telecom.

Noua platformă Virtualized Wi-Fi Services va fi prezentată în cadrul expoziției internaționale MWC Barcelona 2019, la standul 7B50 al Intracom Telecom, în sala 7.

 

 

Ultimele Articole