Iohannis: Vaccinul anti-Covid a devenit speranța noastră de a ne reîntoarce la o viață normală

0
6
Iohannis: Vaccinul anti-Covid a devenit speranța noastră de a ne reîntoarce la o viață normală

Șeful statului a afirmat că vaccinul anti-Covid a devenit speranța noastră de a ne reîntoarce cât mai curând la o viață normală, adăugând că „vaccinarea se va face la locul de muncă pentru personalul sanitar, centre mobile și centre drive-thru pentru restul populației”.

 

„Rugăm hoții să nu fure după ora 18:00”. Mesaj plin de ironii după ce IPJ Harghita și-a anunțat programul

 

Președintele a explicat că limitarea efectelor pandemiei e prioritate zero pentru toate guvernele lumii.

 

„La începutul pandemiei au existat foarte multe incertitudini, necunoscute. Dar acum începem să întrezărim cu optimism ieșirea din criza medicală. Până atunci trebuie să avem răbdare, să respectăm măsurile de prevenție aflate în vigoare care încep să dea rezultate, însă evoluția pandemiei în România rămâne îngrijorătoare”, a declarat președintele.

 

Sectorul 5, agenția de turism a primarului PSD Florea: excursii la Cannes, Ierusalim sau Munchen

 

De asemenea, Iohannis a arătat că autoritățile s-au mobilizat foarte bine și avem acum o strategie de vaccinare care va fi aprobată în zilele următoare și avem Comitetul național de coordonare.

 

„Au fost stabilite toate mecanismele de stocare și planul de acțiune. Strategia va fi supusă aprobării în ședința CSAT pe care o voi convoca în perioada imediat următoare. Am discutat despre necesitatea ca serviciile medicale de vaccinare să fie ușor accesibile, ceea ce implică un mare efort de logistică. Conform strategiei, din grupurile prioritate la vaccinare fac parte: tot personalul sanitar, ca și cel din centre rezidențiale și sociale, populația cu risc ridicat și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății. Definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora se va face în funcție de livrarea vaccinului”, a mai spus șeful statului.

 

Iohannis a anunțat că vaccinarea se va face la locul de muncă pentru personalul sanitar, centru mobile și centre drive-thru pentru restul populației.

 

„Este foarte important de știut că vaccinurile, odată aprobate de organismele internaționale de profil, sunt sigure, eficiente și sunt singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii”, a adăugat Klaus Ionahhis.