Sectorul 5, agenția de turism a primarului PSD Florea: excursii la Cannes, Ierusalim sau Munchen

0
9
Sectorul 5, agenția de turism a primarului PSD Florea: excursii la Cannes, Ierusalim sau Munchen

Curtea de Conturi arată că cele patru excursii, în valoare totală de 251.809 lei, au fost efectuate fără aprobarea Consiliului Local și la ele au participat mai multe persoane decât era legal, scriu jurnaliștii de la Newsweek.ro

 

Excursiile au fost aprobate prin dispoziție a primarului.

 

Vlad Voiculescu îl atacă pe Orban: A modificat abuziv, prostesc și iresponsabil Codul Administrativ

 

Una din plimbări a fost la Ierusalim, unde s-au deplasat nouă persoane, inclusiv primarul Florea, timp de o săptămână, în februarie 2019. Costul deplasării a fost de circa 21.000 de euro (98.765 de lei). Curtea de Conturi nu explică rostul acestei plimbări lungi.

 

Poşta va livra la domiciliu permisele de conducere şi certificatele de înmatriculare ale maşinilor

 

O lună mai târziu, cinci angajați ai Primăriei Sectorului 5 au plecat la Cannes. Unii au stat o săptămână, alții doar cinci zile. Costul deplasării: peste 70.000 de lei.

 

O deplasare la Munchen, în octombrie 2019, unde șapte persoane, inclusiv primarul Daniel Florea, au stat patru zile, a costat peste 100.000 de lei.

 

În decembrie 2019, cinci angajați ai primăriei Sectorului 5, inclusiv primarul Daniel Florea, au plecat la Bruxelles, timp de cinci zile. Cost total: 91.948 de lei.

 

Angajații primăriei au explicat că deplasările la Cannes și Munchen aveau drept scop participarea la diferite târguri. Cele de la Ierusalim și Bruxelles nu sunt explicate, în datele din raportul Curții de Conturi.

 

Primarul PSD Daniel Florea candidează acum pentru Camera Deputaților, pe o poziție eligibilă, în București. În septembrie, el a pierdut cursa pentru un nou mandat de primar în fața lui Cristian Popescu Piedone, susținut de PP-USL.