AcasăEconomieIonuţ Stroe: Pe agenda coaliţiei nu a existat o discuţie legată de...

Ionuţ Stroe: Pe agenda coaliţiei nu a existat o discuţie legată de mărirea salariului minim pe economie sau o eventuală mărire a pensiilor / Este firesc să fie însoţite de un calcul bugetar, de o disponibilitate prezentată în cadrul coaliţiei

”Pe agenda coaliţiei nu a existat o discuţie legată de mărirea salariului minim pe economie sau o eventuală mărire a pensiilor, dar toate aceste propuneri, firesc este să fie însoţite de un calcul bugetar, de o disponibilitate prezentată în cadrul coaliţiei, de către Ministerul de Finanţe şi binenţelor, de o decizie”,a spus Stroe.

El a arătat că poate confirma faptul că în acest moment PNL lucrează la astfel de propuneri, pe care le vor prezenta în coaliţie, nu public.

Ionuţ Stroe a precizat, despre majorarea salariului minim pe economie la 3.000 de lei şi creşterea pensiilor cu un procent mai mare de 5%, că ”faptul că se propun şi se iau măsuri sociale, în momente de criză globală este un lucru care ţine şi de bunul simţ şi de un anumit sentiment de solidaritate pe care trebuie să îl avem cu cei care sunt afectaţi direct, categoriile vulnerabile”.

Stroe a mai afirmat că este convins că orice partid îşi doreşte un salariu minim pe economie la o cotă cât mai ridicată.

”Sunt convins că toate partidele îşi doresc mărirea pensiilor. Aceste lucruri trebuie să fie, evident, în relaţie cu posibilităţile economice şi cu bugetul pe care îl gestionăm în momentul de faţă”, a mai arătat Stroe.

Ultimele Articole