ISW: Trupele rusești sunt într-o pauză, dar vor lansa curând o ofensivă pe scară largă

Pauza operațională a armatei ruse a continuat într-o mare măsură, cu atacuri terestre limitate de-a lungul frontului Sloviyansk-Siversk-Bahmut, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima evaluare privind desfășurarea invazie comandate de Vladimir Putin.

Forțele rusești au continuat bombardamentele intense, atacurile cu rachete și atacurile aeriene de-a lungul întregii linii de front.

Rușii vor lansa probabil în curând o ofensivă pe scară mai largă și mai hotărâtă de-a lungul liniei Sloviansk-Siversk-Bahmut, dar nu există încă indicii cu privire la cât de curând va începe acest atac sau unde anume se va concentra.

Atacul din Vinița, parte a unei campanii sistematice a armatei Moscovei

Atacul cu rachete asupra orașului Vinița din 14 iulie a făcut parte dintr-o campanie rusă sistematică de atacuri asupra zonelor rezidențiale ale orașelor din Ucraina.

Șeful adjunct al Biroului președintelui ucrainean, Kyrylo Timoșenko, a raportat că forțele rusești au lansat rachete Kalibr de pe un submarin asupra centrului orașului Vinița.

Statul Major General ucrainean a declarat că atacul s-a soldat cu cel puțin 23 de morți în rândul civililor, aproximativ 100 de răniți și 39 de persoane dispărute.

De asemenea, forțele ruse au lansat rachete asupra unui hotel, a unor unități de învățământ, a unui centru comercial și a infrastructurii de transport din orașul NIkolaev.

Principalele concluzii ale ISW:

Rusia și-a continuat campania de atacuri sistematice asupra zonelor rezidențiale din orașele ucrainene cu lovituri asupra orașelor Vinița, Harkov și Nikolaev.

Forțele de invazie au continuat eforturile de a avansa spre Siversk, dar progresul lor este neclar.

Trupele Moscovei au desfășurat atacuri terestre limitate în jurul Bahmut și Slovyansk, dar nu au realizat niciun progres.

Liderul cecen Ramazan Kadîrov a afirmat că unul dintre cele patru noi batalioane pe care le-a format a fost desfășurat în Ucraina.

Harta războiului din Ucraina la data de 14 iulie:

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed