Jandarmii au montat garduri la DNA. Coldea, audiat/VIDEO

Jandarmii au montat garduri la DNA! Fostul șef al SRI Florian Coldea și fostul general SRI Dumitru Dumbravă sunt audiați la DNA de mai bine de 3 ore.

În jurul sediului Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Bucureşti au fost montate de jandarmi garduri de protecţie. De asemenea, au fost suplimentate efectivele de jandarmi. Pe lângă jurnaliști, la sediul DNA s-au strâns zeci de persoane care vor să afle ce se întâmplă cu generalii.

Conform G4Media, care a publicat inițial informația, Coldea, Dumbravă și avocatul Doru Trăilă, care a ajuns și el joi la DNA, ar fi suspecți într-un dosar de trafic de influență în instanțe și spălare de bani.

Cei trei au fost chemați la audieri ca urmare a unei plângeri depuse de omul de afaceri Cătălin Hideg, scrie G4Media.

Mai exact, casa de avocatură a lui Doru Trăilă, pentru care oferă servicii de consultanță firmele lui Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, a încheiat un contract de 600.000 de euro cu Hideg pentru reprezentarea în instanță. Din acești 600.000 de euro, Hideg a plătit efectiv 100.000 de euro. Procurorii DNA susțin că avocatul Trăilă și consultanții Coldea și Dumbravă i-ar fi promis lui Hideg că în schimbul banilor îl ajută să obțină o condamnare cu suspendare și să îi fie ridicat controlul judiciar, potrivit informațiilor G4Media.

Într-un interviu acordat recent Ancăi Alexandrescu de la Realitatea Plus, omul de afaceri Cătălin Hideg a susținut că Florian Coldea și Dumitru Dumbravă i-ar fi cerut 720.000 de euro, pentru „optimizarea” dosarului său de corupție aflat în instanță.

Omul de afaceri Cătălin Hideg şi firma acestuia, Sanimed Internaţional, au fost trimişi în judecată de Parchetul European, în octombrie 2022, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene, prejudiciul fiind estimat la 3 milioane de euro.

„Pentru a câştiga o licitaţie pentru RECUMED, un proiect finanţat de Uniunea Europeană pentru crearea unui centru de cercetare-dezvoltare în domeniul recuperării medicale şi reconstrucţiei biologice, omul de afaceri a prezentat mai multe declaraţii şi documente false şi inexacte. Acestea se refereau la procedura de atribuire a contractului de furnizare de echipamente medicale şi la lucrările de construcţie necesare pentru realizarea proiectului. Ulterior, acesta a reuşit să primească, între 2018 şi 2020, subvenţii nerambursabile în valoare de peste 3 milioane de euro”, anunţa atunci EPPO.

În acest dosar, Hideg a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, în februarie anul acesta. Faptele pentru care a fost condamnat sunt: folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, cu consecinţe deosebit de grave şi pentru infracțiunea de spălare a banilor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed