Kera Calița, patroana celui mai cunoscut restaurant din București în rândul străinilor, anchetată pentru spălare de bani

0
4
Kera Calița, patroana celui mai cunoscut restaurant din București în rândul străinilor, anchetată pentru spălare de bani

În localul său au călcat în ultimii 25 de ani zeci de mii de străini, diplomați și turiști, fiind una din principalale repere ale culturii gastronomice și muzicale ale vechiului București.

Aurelia Nicolau pe numele său, aceasta a inventat personajul “Kera Calita, jupaneasa de la Jaristea” pentru a promova localul. Aparitiile ei au fost întotdeauna iesite din comun, îmbrăcată ân haine boierești ca la începutul secolului XX, cu tigaretă și palarie cu boruri largi. Înainte să deschidă celebrul local ce a organizat mii de seri artistice, a  lucrat la Biiblioteca Mihail Sadoveanu, în Piata Amzei.

Lucian Mândruță îl ironizează pe Dragoș Bucur pentru că ignoră masca: ”E foarte greu pentru ego să nu te mai recunoască lumea pe stradă”

Din nefericire pentru brandul său, polițiștii bucureșteni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București au făcut percheziții la local, dar și acasă la Kera Calița. Afacerea sa, propriul restaurant situat aproape de Casa Poporului, poate cel mai autentic loc al vechiului oraș, un loc unde s-au turnat filme și zeci de emisiuni de televiziune și au chefuit staruri de la Hollywood precum regizorul Francis Ford Coppola (FOTO), Nicholas Cage, legenda șahului Gari Kasparov, tenismenul Roger Federer ori giganții de la Rolling Stones, s-a dovedit una de mare succes financiar. Operațiunea polițiștilor a fost amplă, pe lângă domiciliul patroanei de restaurant au mai descins la 21 de alte adrese. Persoanele, inclusiv Kera Calița, vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Sector 2.

Gil Dobrică, Ștefan Iordache, Gheorghe Dinică au ridicat numele localului Kerei Calița

Kera Calița, cea care le-a întreținut bătrânețea unor mari vedete ale muzicii de altădată, amintim Gil Dobrică, Ștefan Iordache, Gheorghe Dinică, Ilie Micolov, Nelu Ploieșteanu ori Doru Tufiș (Mondial).”Soţul meu se trage din neam de negustori de la Jariştea ce au avut cârciumă şi în Râmnicul Sărat, stră-străbunicii lui au avut aici, pe Calea Rahovei, covrigărie. Bunicii după mamă fuseseră arendaşii boierului Lichiardopol,  acesta avea moşii întinse şi aşa l-a adus pe bunicu’ la Lehliu”, spunea într-un interviu Kera Calița.

Maria Dragomiroiu, cu părul în flăcări! Are cea mai lungă podoabă capilară din muzica românească