Kim Jong Un, vizibil tulburat după ce a purtat sicriul mareșalului care i-a fost mentor

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a asistat la funeraliile mareşalului Hyon Chol Hae, purtând personal sicriul acestui militar de rang înalt care a fost mentorul său, scrie luni presa nord-coreeană de stat, citată de AFP și Agerpres.

Mareşalul Hyon ar fi jucat un rol crucial în pregătirea tânărului Kim Jong Un în vederea conducerii Coreei de Nord, înaintea morţii în 2011 a tatălui acestuia, Kim Jon Il, căruia îi era apropiat.

Agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA a difuzat imagini în care Kim Jong Un apare purtând sicriul mareşalului împreună cu alţi oficiali ai regimului.

Dictatorul şi-a „reţinut cu greu tristeţea după această mare pierdere”, a relatat KCNA, adăugând că acesta a „presărat pământ peste rămăşiţele” militarului de rang înalt, „pe care-l respecta profund şi pe care îl preţuia mult”.

Kim Jong, singurul fără mască de protecție la purtarea sicriului

Liderul nord-coreean a asistat la funeralii fără mască de protecţie în timp ce țara sa se confruntă cu un val fără precedent al epidemiei de COVID-19.

În total, 167.650 de cazuri noi de „febră” – denumirea folosită de către autorităţile de la Phenian pentru boala cauzată de coronavirus – au fost înregistrate luni, în scădere faţă de un vârf de 390.000 de cazuri înregistrate săptămâna trecută și aproape 187.000 raportate duminică.

Autoritățile nord-coreene au raportat până acum 68 de decese după ce au recunoscut existenţa bolii pe 12 mai când au impus o carantină severă.

KCNA scrie că epidemia a fost „controlată” însă experţii pun acest anunţ la îndoială, în contextul în care cei 25 de milioane de nord-coreeni nu au fost vaccinaţi anti-Covid iar sistemul de sănătate nord-coreean este unul dintre cele mai slabe din lume.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed