x


  • EUR
    4.8745
    USD
    4.0179
string(7) "politic"

Klaus Iohannis nu mai e președintele României! S-a transformat într-un politruc. Un greu din PSD se revoltă

Revoltă pe scena politică. Marcel Ciolacu lansează acuzații dure la adresa președintelui Iohannis.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 25.11.2020, 7:47

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat după declarațiile Președintelui Klaus Iohannis de marți: “Cred că este singurul Președinte al unui stat al UE care s-a transformat într-un politruc și un purtător de cuvânt al unui partid. În campanie electorală, ceea ce este și mai grav” a spus acesta, în direct la Antena3.

“Vreau să-i amintesc Domnului Iohannis, pentru că s-a descalificat cu acest discurs, total, în față întregii Europe și a lumii, vreau să-i amintesc că PSD a dus România în UE, în NATO și a dus-o pe locul 2 la cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană.”, a mai spus Marcel Ciolacu

“Guvernul său, acel guvern condus de Orban (…) au dus și ei pe locul 2 România în UE, dar la numărul de decese de COVID. Asta e diferența între guvernul său și guvernele Partidului Social Democrat.

Îmi pare rău că în plină campanie, în loc să venim cu argumente, să venim cu lucruri clare(…) să venim cu specialiști care să inspire încredere românilor pentru perioada care va urma, noi venim cu astfel de ieșiri.

Guvernul său a pierdut toate bătăliile: și cu sănătatea, și cu economia, și cu învățământul. Nu a găsit soluții pentru cele mai mari probleme și confruntări ale românilor.”

Marcel Ciolacu: Iohannis nu mai este Președintele României. S-a descalificat prin această intrare brutală intr-o viață democratică a unei țări cum este România.

Iohannis: Singurul vinovat pentru dezastrul din sănătate este PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat Partidul Social Democrat, într-o conferință de presă susținută marți seară la Cotroceni. Potrivit șefului statului, PSD este de vină pentru situația în care se află România la 30 de ani de la Revoluția din 1989.

“Să nu uităm niciun moment că la trei decenii de la Revoluția din 1989 România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent. Partidul Social Democrat este principalul vinovat pentru acest dezastru și acest lucru trebuie afirmat clar și răspicat.” a afirmat șeful statului.

“Adevăratele priorități au fost ignorate și abandonate și așa ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore în sistemul medical, cu o infrastructură deficitară și cu un sistem educațional cu probleme critice. Clientelismul promovat la nivel de politică de stat și indiferența față de problemele sistemice acute au dus România în punctul în care statul era în pericol să nu-și mai poată îndeplini misiunea sa fundamentală, aceea de a proteja sănătatea și drepturile cetățenilor.

Într-un asemenea context nefast și extrem de dificil un singur partid și-a asumat responsabilitatea guvernării țării atunci când mulți alții au preferat să nu se implice. Nu a fost deloc ușor, dar chiar și cu un Guvern PNL minoritar, atacat din toate părțile și fără susținere parlamentare, multe lucruri s-au schimbat în bine “, a mai spus Klaus Iohannis.