x


  • EUR
    4.7509
    USD
    4.1988
string(16) "instant-articles"

Klaus Iohannis, prima reacție după revocarea șefei DNA

Președintele României a explicat, miercuri, motivele pentru care a revocat pe Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA. „Nici un moment nu a fost pentru mine o opțiune să nu respect Constituția și statul de drept”, spune șeful statului care adaugă că dacă cineva acum se bucură că lupta anticorupție se termină, nici vorbă.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.07.2018, 13:56

„Cred că vă amintiți: eu respect statul de drept, respect Constituția, și aceste lucruri nu le spun de slogan sau de complezență. Îmi doresc întărirea statului de drept. Calea românească trebuie să fie calea democrației consolidate. Atunci este evident că primul om în stat este primul care respectă statul de drept și deciziile CCR, drept pentru care am pus în aplicare decizia. Niciodată nu a fost pentru mine o opțiune să nu respect Constituția”, a declarat șeful statului.

 

Iohannis a ținut să spună că lupta anticorupție nu încetinește odată cu decizia de revocare a șefei DNA.

 

„Dacă tot am ajuns la această temă, vreau să fie clar un lucru. Dacă cineva se bucură acum că lupta anticorupție încetinește, nici vorbă! Lupta anticorupție trebuie să meargă înainte. DNA este un corp de profesioniști, trebuie și va merge mai departe, cu toată forța. Iar până acum, acest pas pe care l-am făcut luni nu mi-a schimbat părerea despre activitatea DNA și a doamnei Kovesi. Au făcut treabă bună și sunt foarte bine pregătiți. Eu am sprijinit tot timpul activitatea DNA. Și o voi sprijini și de acum înainte, poate și mai mult”, a explicat Klaus Iohannis.