Kremlinul a adus „activiști” pro-război să strige în fața ambasadelor țărilor occidentale la Moscova

Activişti pro-Kremlin au protestat, sâmbătă, la Moscova în faţa ambasadelor a 20 de ţări considerate de Rusia drept „neprietenoase”, cu ocazia aniversării a noua ani de la anexarea Peninsulei Crimeea.

Ţări precum Statele Unite, Regatul Unit şi Franţa „susţin Ucraina (…) şi livrează în mod activ arme letale regimului ucrainean”, s-a plâns mişcarea de tineret „Molodaia gvardia” („Tânăra Gardă”) într-un comunicat. „Cu ajutorul acestor arme letale, este prevăzut în planul lui Zelenski şi al lui Biden luarea înapoi a Crimeei” de la ruşi, a spus preşedintele mişcării, Anton Demidov, în timpul demonstraţiei din faţa ambasadei SUA.

Mitingul din faţa ambasadei americane a reunit în jur de 400 de activişti care afişau pancarte pe care se putea citi „Statele Unite, tu semeni moartea”, „Crimeea cu Rusia pentru totdeauna”, a transmis un corespondent al AFP, conform Agerpres. În faţa ambasadei Regatului Unit s-au strâns aproximativ 200 de protestatari, potrivit unui jurnalist AFP.

Conform informaţiilor furnizate de Molodaia gvardia”, totalul activiştilor pro-Kremlin care au protestat a fost de 5.000. Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea pe 18 martie 2014, în urma unui referendum nerecunoscut de Ucraina şi de comunitatea internaţională. Această anexare a adus Rusiei numeroase sancţiuni internaţionale, care s-au înăsprit după declanşarea invaziei, în februarie 2022.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed