La mulți ani, Cristi Minculescu! Rebelul solist al rock-ului nostru împlinește azi 62 ani

0
3
La mulți ani, Cristi Minculescu! Rebelul solist al rock-ului nostru împlinește azi 62 ani

De ziua sa, în urmă cu 42 de ani, a fost acceptat drept solistul rebelului grup Iris. Trupa cu care se identifică în ciuda deselor sale ”demisii” din sânul legendarului simbol al rezistenței culturale pentru generații de iubitori ai rockului în perioada comunismului.

Practic, Minculescu se numără printre puținii artiști care a făcut legătura între acele generații și cele actuale, solistul activând cu succes și după 1989. O face și în prezent, dar nu alături de omul ce l-a primit în formația Iris, este vorba de Nelu Dumitrescu. După un rușinos proces care a murdărit imaginea formației etalon a rockului nostru,  Minculescu a câștigat dreptul de a se folosi, la rândul său de titulatura Iris.

Anca Țurcașiu face senzație pe plajă, după divorț! E la concurență cu puștoaicele

Cristi a dat probă la Iris chiar de ziua lui și a reușit să-i cucerească pe membrii trupei cu vocea sa inconfundabilă. “Cu părinții a fost o discutie destul de lunga, le-am explicat că asta era destinul meu și ca nu mai avea rost sa ne certam. Ai mei au facut tot felul de încercări, pe deplin justificate, să mă întoarcă din drum. Și totuși, le plăcea foarte mult la concerte!”, a povestit Cristi care și-a început cariera în 1979, ca solist al trupei Harap Alb.

În 1980 a ajuns la Iris, ca apoi, în 1982 să părăsească grupul pentru a forma Voltaj. În locul său, la Iris a venit Dan Bittman, În 1984 Minculescu se întoarce la Iris, formație pe care a mai părăsit-o și în 2012 pentru un proiect solo. După alți doi ani alături de Iris a plecat iar, dar cu” o jumătate” de formație după el. L-au urmat Valter Popa (chitară) și Doru Borobeică (chitară bass).

EXCLUSIV/ Cătălin Măruță și Andra ridică un bloc de locuințe! Topul vedetelor de televiziune cu investiții de milioane în imobiliare