La mulți ani, Mirabela Dauer! IMAGINI RARE cu solista simbol pentru generații de români

La mulți ani, Mirabela Dauer! La fel de energică și în formă și astăzi, când împlinește 74 de ani, Mirabela Dauer s-a dovedit drept una dintre cele mai bune voci feminine a muzicii pop din ultimii 30 de ani.

S-a lansat în perioada sumbră a comunismului, devenind rapid una dintre cele mai la modă soliste, și asta datorită nonconformismului său. Simbol peste generații, recent, solista a sărbătorit jumătate de secol de prodigioasă activitate muzicală.

La mulți ani, Mirabela Dauer! Artista care a făcut cunoscute geniale melodii precum ”Fotoliul din odaie”, ”Dimineți cu ferestre deschise”, ”Dormeau pe-o frunză două stele” ori ”Morărița” era nelipsită din stațiunea tinereții, Costinești, la mijlocul anilor ’80, unde se bucura de succes alături de Compact, Holograf și Iris. Puțini știu că Mira a cântat rock și a fost solista legendarei formații Roșu și Negru cu Liviu Tudan și Adi Ordean.

La mulți ani, Mirabela Dauer! Așa arăta solista în tinerețe

Afacerile vedetelor pe Litoral! Komornyik, Oreste, Tania Budi ori Bobby Păunescu oferă cazare și distracție

La 23 de ani a debutat în programele televiziunii române, în cadrul emisiunii ”Tele Top” cu o piesă a lui Marius Țeicu, ”De când te-am întâlnit”. A fost momentul ce a propulsat-o ca reală vedetă a muzicii ușoare. După ce a cântat cu mai multe formații pop rock, amintim Savoy, Mirabela și-a luat în serios cariera solo la sfârșitul anilor ’80. Mirabela Dauer s-a dovedit drept una dintre cele mai bune voci feminine a muzicii pop din ultimii 30 de ani.

În anul 2004, a fost decorată cu Ordinul Naţional Meritul Cultural – Clasa I, în grad de Cavaler, de către preşedintele României.

Bucureștul devine capitala jazz-ului mondial. EUROPAfest aduce artiști din 20 de țări

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed