Universităţile mici cer mai mulţi bani: Lista celor mai scumpe facultăţi anonime

Metoda: MONEY.ro a comparat cuantumul taxei de şcolarizare pentru studenţii înscrişi la zi, la facultăţile din cadrul universităţilor de stat din ţară, cu excepţia celor 4 grei: Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi.
Universităţile sunt prezentate în ordine alfabetică, pentru a evita orice suspiciune de subiectivism în elaborarea şi structurarea articolului.

 

 

Citeşte şi Lista taxelor de şcolarizare de la cele mai bune facultăţi de stat.


Universitatea de Nord Baia Mare: între 2.000 şi 2.760 de lei pe an
.

Specializarea Pictură din cadrul Facultăţii de Litere percepe studenţilor admişi în regim cu taxă 2.760 de lei pe an. Pentru detalii, intră aici.

Numărul locurilor cu taxă de la Facultatea de Litere poate fi suplimentat, la cerere, pentru toate specializările, se arată pe pagina oficială a facultăţii.

Facultatea de Inginerie, cu toate specializările sale şi Facultatea de Resurse Minerale şi Mediu, cu cele 6 specializări percep o taxă de studiu de 2.500 de lei pe an, pentru studenţii admişi pe locurile cu taxă.

Facultatea de Litere, cu toate domeniile de sub cupola sa (cu excepţia specializării Pictură) şi Facultatea de Ştiinţe-cu următoarele specializări: Matematică, Informatică, Fizică, Biologie, Chimie, Management, Administrarea Afacerilor, Ingineria produselor alimentare, Cibernetică Statistică şi Informatică Economică-îi costă pe studenţii admişi în regim cu taxă 2.000 de lei pe an.

 

 


Universitatea Transilvania din Braşov: cele mai mari taxe variază între 2.500 şi 5.000 de lei pe an.

 

 

5.000 de lei trebuie să achite un student înscris în anul I la Facultatea de Muzică, în regim cu taxă.

Un student la Medicină achită 4.500 de lei pentru anul universitar 2011-2012.

Cei care vor să studieze  Asistenţă medicală generală, balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare trebuie să achite 3.500 de lei pentru anul universitar 2011-2012.

Candidaţii înscrişi în regim cu taxă la Facultatea de Inginerie Mecanică trebuie să plătească 2.800 de lei pe an.

Dacă dispui de 2.500 de lei pentru anul universitar 2011-2012, te poţi înscrie la una din următoarele facultăţi: Silvicultură şi Exploatări Forestiere, Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Facultatea de Drept, Educaţie Fizică şi Sporturi Montane, Sociologie şi Comunicare.

 

Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi: între 2.200 şi 3.500 de lei pe an.

Cea mai mare taxă de studiu de la universitatea de stat din Galaţi este percepută de Facultatea de Farmacie: 3.500 de lei pe an.
Următoarea poziţie în topul facultăţilor de stat cu cele mai mari taxe de şcolarizare este ocupată de Facultatea de Medicină şi de Facultatea de Medicină Dentară, care percep studenţilor anual 3.000 de lei.

Celelalte specializări din cadrul Universităţii Dunărea de Jos- Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, Facultatea de Litere, Facultatea de Istorie, Fiolosofie şi Teologie, Ştiinţe şi Mediu, Educaţie Fizică şi Sport, Arte, Arhitectură Navală, Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Metalurgie, Ştiinţa Materialelor şi Mediu, Mecanică-percep studenţilor în regim cu taxă 2.200 de lei pe an. Detalii, aici.


Universitatea din Oradea: între 1.900 şi 7.300 de lei pe an.

7.300 de lei te costă anul universitar 2011-2012 la Facultatea de Medicină cu predare în limba engleză.

Cu 5.700 de lei pe an studiezi la Facultatea de Medicină, Medicină Dentară sau la Farmacie.

La 3.300 de lei s-a stabilit taxa de studiu la Facultatea de Muzică din Oradea.  

Toate specializările din cadrul Facultăţii de Arte plastice, decorative şi design percep studenţilor de la taxă 2.800 de lei pe an.

Cu 2.500 de an te pregăteşti la Oradea pentru o diplomă în Radiologie, în Tehnică Dentară sau în Balneofiziokinetoterapie.

Studenţii în regim cu taxă de la Facultatea de Inginerie civilă şi Facultate de Inginerie geodezică, ambele funcţionând în cadrul Facultăţii de Arhitectură şi Construcţii plătesc 2.600  de lei pentru anul universitar 2011-2012.

Candidaţii admişi în regim cu taxă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, la Ştiinţe Economice sau cei de la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene în limba engleză achită 2.400 de lei pe an.

Cu 2.300 de lei pe an ai următoarele opţiuni de studiu la Oradea: Facultatea de Energetică,  Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, Facultatea de Textile şi Pielărie, Facultatea de Protecţia Mediului sau Facultatea de Ştiinţe Juridice.

2.100 de lei plătesc studenţii în regim cu taxă la Facultatea de Geografie, Facultatea de Ştiinţa Mediului sau cei înscrişi la Facultatea de Litere.

Printre cele mai mici taxe de la universitatea de stat din Oradea se numără taxa de studiu percepută de Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, cu specializarea Psihologie, Sociologie sau Filosofie, precum şi Facultatea de Teologie Ortodoxă. Anul universitar 2011-2012 te costă 2.000 de lei la una din aceste facultăţi.

Doar Facultatea de Ştiinţe, cu specializările sale-Fizică, Biologie, Chimie, Matematică, Informatică-percepe cea mai mică taxă din universitatea de stat din Oradea: 1.900 de lei pe an pentru studenţii admişi la taxă.

Pentru informaţii suplimentare despre admiterea 2011 la Oradea, intră aici.

Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava: între 1.600 şi 2.200 de lei pe an.

Studenţii admişi în regim cu taxă la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, cei de la Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, studenţii de la Silvicultură sau de la Educaţiei Fizică şi Sport plătesc 2.200 de lei pentru anul universitar 2011-2012.

Cu 2.000 de lei achiţi anul universitar 2011-2012 la una din următoarele facultăţi de stat din Suceava: Inginerie Alimentară, Facultatea de Calculatoare, Facultatea de Geografie, de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării.

Studenţii în regim cu taxă la Istorie, Filosofie, Ştiinţe Politice, Muzeologie sau Relaţii internaţionale plătesc 1.850 de lei pentru anul universitar 2011-2012.

Candidaţii care vor să studieze în regim cu taxă la Suceava trebuie să ştie că cele mai ieftine specializări de la universitatea de stat suceveană sunt cele de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management sau la Energetică industrială, Sisteme electrice, Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic, unde un an de studiu te costă 1.600 de lei.

Intră aici pentru detalii suplimentare referitoare la admiterea la Suceava.

Universitatea Constantin Brâncuşi din Tîrgu-Jiu: între 2.000 şi 4.000 de lei pe an.

La 4.000 de lei pe an se ridică taxa de şcolarizare pentru studenţii admişi la specializarea Asistenţă Medicală Generală, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale. Detalii, aici.

Cu 2.800 de lei pe an studiezi Kinetoterapie şi Motricitate specială sau Educaţie Fizică şi sportivă, ambele specializări funcţionând sub cupola aceleiaşi facultăţi (Ştiinţe Medicale şi Comportamentale).

2.700 de lei plăteşte un student al Facultăţii de Inginerie, dacă a fost admis pe un loc cu taxă. Banii sunt achitaţi în 4 rate astfel: prima tranşă ajunge la 400 de lei, a doua tranşă-500 de lei, a treia tranşă şi a patra tranşă-câte 900 de lei fiecare. Pentru alte detalii despre admiterea la Inginerie, intră aici.

Taxa de studiu pentru studenţii la zi, în regim cu taxă, de la orice specializare din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor se ridică la 2.200 de lei. Pentru informaţii despre admiterea la Ştiinţe Economice, intră aici.

Studenţii care au un buget anual de 2.000 de lei, trebuie să ştie că se pot înscrie ori la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Litere ori la Facultatea de Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate.

Universitatea Petru Maior din Tîrgu-Mureş: 2.200 de lei pe an.

Toate facultăţile din cadrul universităţii de stat din Mureş percep o taxă de şcolarizare de 2.200 de lei pentru anul universitar 2011-2012. Pentru detalii despre admiterea la universitatea din Mureş, intră aici.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed