AcasăEconomieMarcel Boloş: Procedurile care privesc corespondenţa dintre Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene...

Marcel Boloş: Procedurile care privesc corespondenţa dintre Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi ministerele de linie pentru diversele capitole cuprinse în cadrul PNRR sunt secret de serviciu / PNRR este pe site-ul ministerului

Întrebat, marţi seară, la Digi24, dacă PNRR este sau nu secretizat, Marcel Boloş a precizat că anumite corespondenţe pe tema PNRR sunt secret de serviciu.

 

”Procedurile care privesc corespondenţa dintre Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi ministerele de linie referitoare la răspunsurile la observaţiile pe care le-a avut Comisia Europeană pentru diversele capitole cuprinse în cadrul PNRR-ului, acestea sunt secret de serviciu. Aşa cum domnul preşedinte Marcel Ciolacu a anunţat acest lucru, PNRR-ul ca document este afişat pe site-ul ministerului. Şi noi derulăm proceduri pentru politica de coeziune şi răspundem la observaţii, le-am transmis de fiecare dată ministerelor de linie, pe email, n-am secretizat acest lucru. Sigur că vin criticii de la Comisia Europeană sau observaţii care sunt de natură constructivă,uneori. Suntem obligaţi să răspundem, până la urmă trebuie să ne uităm la scopul nostru final, care este acela de a avea decizie pentru programele operaţionale sau pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a declarat Boloş.

 

Întrebat, de asemenea, dacă documentele la care a făcut referire vor fi desecretizate, Boloş a răsuns că acest lucru se va decide la nivel de Guvern şi Parlament.

 

”Dacă acest lucru se va decide la nivel de Guvern şi la nivel de Parlament, noi, în calitate de executiv, trebuie să răspundem. Domnul preşedinte Marcel Ciolacu a spus adevărul, este secret de serviciu această corespondenţă pe care o avem astăzi în minister şi priveşte observaţiile primite de la Comisie.

 

Boloş a declarat că nu este sigur dacă România este singura ţară care are secretizate anumite aspecte legate de PNRR.

 

”Este eposibil că să avem acest lucru. Nu este obişnuinşă. Nu cunosc sută la sută detalii despre cum au procedat alte state membre, dar e neobişnuit ca aceste observaţii să fie secretizate şi ceea ce se comentează de către Comisie, cum am spus, criticile Comisiei, trebuie privite ca o posibilitate de a îndrepta anumite lucruri şi a obţine decizia favorabilă din partea Comisiei”, a declarat Boloş.

 

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a precizat că după părerea sa documentele ar trebui să fie publice.

 

”Eu cred că aşa cum toate documentele sunt publice pentru programele operaţionale, pentru politica de coeziune şi cele pentru PNRR trebuie să fie să aibă acelaşi caracter public. Lucrăm cu banii statului român, cu fondurile alocate României. Nu văd de ce ar trebui să avem acest acest mod de a secretiza informaţiile şi a nu le face publice pentru toţi cei care sunt interesaţi”, a explicat Boloş.

Ultimele Articole