Maria Ciobanu împlinește astăzi 85 de ani! ”Sunt un om norocos, mi-a lăsat Dumnezeu mai mult decât am visat”

Decana folclorului românesc, inconfudabila Maria Ciobanu împlinește astăzi 85 de ani. La mulți ani cele mai populare soliste de muzică populară din ultima jumătate de secol!

Venerabila artistă, acum cetățean american, și-a dorit serbeze ziua de naștere în locul unde unde rămâne ”Ciocârlia” cântecului nostru popular. Artista simbol al cântecului popular românesc autentic a venit în România și se va aniversa la Sibiu, localitatea de unde este originar soțul artistei, Mircea Câmpean. S-a vrut înconjurată de familie și de prietenii de suflet însă, din păcate, toți copii săi îi vor fi departe la acestă aniversare. Camelia Filip, cea care se îngrijește de marea artistă a rămas în Los Angeles (loc unde s-a stabilit și Maria Ciobanu), faimoasa soprană Leontina Văduva se află la Paris iar Ionuț Dolănescu, mezinul său, are nu mai puțin de trei spectacole în țară.

Maria Ciobanu împlinește astăzi 85 de ani! ”Sunt un om norocos, mi-a lăsat Dumnezeu mai mult decât am visat”

Deși și-a încheiat cariera muzicală în urmă cu cinci ani ani și s-a stabilit în Los Angeles, California, un loc cu o climă prielnică afecțiunilor sale, Maria Ciobanu nu poate uita locul unde a fost aplaudat de multe generații fiind unul din simbolurile culturale ale țării.

”3 septembrie a fost înscrisa cu litere de aur in istoria muzicii populare românesti, marcând nașterea uneia dintre cele mai fenomenale voci, Maria Ciobanu. Astăzi îi sărbătorim cele 85 de toamne pe parcursul cărora a alinat durerile și a înveselit sufletul românilor de pretutindeni cu vocea dumneaiei de neegalat. Iubita mamă și bunică ai cultivat tot ceea ce este mai bun în noi: dragoste, credință, compasiune,  generozitate, tenacite si modestie. Îți multumim!”, este mesajul  solistei Camelia Ciobanu Filip.

Maria Ciobanu, la 85 de ani: ”A vrut Dumnezeu să revăd România mea, să ajung cu bine încă o dată acasă

“Sunt un om norocos, mi-a lăsat Dumnezeu mai mult decât am visat, o familie frumoasă, nesperat de mulți ani în care am putut să încânt oamenii prin cântece, am mai face-o și acum, însă mi-e ce în ce mai greu. Acum duc o nouă misiune, o luptă de convingere cu voi, prieteni dragi, care vreți aproape imposibilul, să mă auziți iar cântând iar și iar. N-o mai fac atât de bine, sper să înțelegeți asta, o fac însă pentru voi”, a zis Maria Ciobanu la precedenta sa aniversare în România.

“A vrut Dumnezeu să revăd România mea, să ajung cu bine încă o dată acasă, căci nicăieri nu-i ca aici. Ăsta a fost cadoul ce mi l-am dorit”, a adăugat artista care împlinește 85 de ani.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed