Masa de Paște. Cum să te pregătești fără să îți depășești bugetul

0

Cumpărăturile de sărbători sunt un test. De regulă, cumpărăm mai multe produse ca de obicei și mergem mai des la cumpărături în prag de sărbători. Se întâmplă să se depășească bugetul alocat pentru masa de Paște și bineînțeles așa se naște risipa. Multe dintre alimente, mâncăruri gătite ajung la gunoi, pentru că nu s-a putut mânca toată cantitatea. Este importantă organizarea când vine vorba de masa de Paște, tocmai de aceea vrem să vă sugerăm câteva idei care să vă ajute să vă pregătiți pentru sărbători fără să vă depășiți bugetul.

Stabilește meniul de Paște împreună cu cei dragi

Tradiția spune că pe mesele românilor nu trebuie să lipsească în această zi pasca, cozonacul, ouăle roșii, drobul sau friptura de miel. Hotărăște care va fi meniul alături de familie și ține cont de preferințele fiecăruia.

Setează-ți un buget pentru cumpărături și încearcă să te încadrezi în el

După ce ai făcut meniul, notează-ți ingredientele de care ai nevoie pentru lista de cumpărături. Verifică online prețul acestora și calculează suma totală de care ai avea nevoie. Taie dacă ți se pare că ai exagerat. Verifică-ți „starea” bugetului ca să știi cât de mult poți cheltui în această perioadă.

Analizează costul și eficiența pentru pregătirea fiecărei rețete. Dacă pasca sau drobul de miel nu sunt printre atu-urile tale în bucătărie, mai bine caută producători locali care ți le pot livra direct acasă. Susții și micii antreprenori în acest fel.

Asigură-te că vei găti cantitățile potrivite pentru familia ta

Dacă sunteți patru membri în familie, nu e cazul să cumperi cât pentru opt. Taie rețetele în două, fă porții mai mici, pentru ca fiecare să poată gusta din tot. Astfel, îți tai cheltuielile în două și nici nu vei rămâne cu multe resturi a doua zi.

Gândește-te ce poți să faci cu resturile.

Redu cheltuielile pentru decorațiuni și cadouri

Refolosește decorațiunile interioare de anul trecut și economisește banii. Un buchet de flori poate schimba atmosfera în casă. Poți face decorațiuni utilizând materialele din casă: hârtie, carton, cutii nefolosite, ambalaje de cadouri.