Medicii de familie vor primi 105 lei pentru fiecare pacient COVID-19 monitorizat de la distanță

Suma este binevenită, dar nu reflectă efortul depus de medici, spune Dana Ștefana Popescu, secretar general al Societății Naționale de Medicina Familiei. Ea crede că mulți doctori nici nu vor completa cererile pentru astfel de plăți, care se fac prin Casa Națională de Sănătate, potrivit Europa FM.

 

Spitalele vor folosi teste rapide pentru depistarea COVID-19

 

„Probabil vor exista situații în care medicul va refuza să factureze această sumă pentru că ar fi mai multă birocrație decât plată. Această sumă nu reprezintă sub nicio formă valoarea reală a efortului nostru. Metodologia spune că acest pacient pozitiv ar trebui monitorizat zilnic de la distanță, deci 100 de lei împărțiți la 14 zile de interacțiune cu pacientul, faceți socoteala, nici nu are rost să vorbim de această plată, care este cumva jignitoare.”

 

Se scumpește curentul de la 1 noiembrie. Cât vom plăti în plus

 

Ministerul Sănătății a stabilit că persoanele asimptomatice sau care prezintă forme ușoare de COVID-19 nu vor mai fi obligate să meargă la spital pentru o primă evaluare a stării de sănătate. Ele vor urma tratament la domiciliu și vor fi monitorizate, de la distanță de medicii de familie.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed