Medicina regenerativă, un pas revoluționar în medicina viitorului

Medicina regenerativă este o specialitate medicală revoluționară, despre care s-a discutat puțin la noi în țară. Progresul pe care medicina îl face de la an la an aduce tratamente cât mai puțin traumatizante, cât mai țintite și cât mai personalizate, iar în acest context, medicina regenerativă se înscrie perfect.

Astfel, în România a apărut Alpha Medica, o clinică medicală privată din  județul Dâmbovița, dedicată exclusiv acestui domeniu nou. Prin parteneriatele strategice cu cei mai importanți specialiști la nivel mondial și prin tehnologia avansată, Alpha Medica vine în întâmpinarea pacienților cu afecțiuni cronice ortopedice, vasculare, neurologice, endocrine și autoimune, punând la dispoziție tratamente medicale moderne, minim invazive, cu beneficii susținute prin studii clinice. Aceste tratamente se bazează pe stimularea organismului de a se repara, prin utilizarea de substanțe autologe, proprii corpului, precum: celulele stem, celulele mezenchimale, sângele propriu îmbogățit cu substanțe de creștere, trecut prin procese complexe de centrifugare sau incubare, terapii de oxigenare, capabile să ofere corpului reoxigenarea țesuturilor degradate și afectate de privarea de oxigen.

 

Unul dintre fondatorii centrului, Iustin Preoteasa (foto), absolvent al Universătii de Medicină si Farmacie „Carol Davila”, specializat în Laserterpie de Joasă Frecvență și Oxigenoterapie Intravenoasă, susținător al domeniului Medicinei Regenerative, ne vorbește despre beneficiile acestor tratamente revoluționare, dar și despre oportunitatea creării acestui business medical de anvergură în care a crezut de la început și pe care urmărește să îl dezvolte continuu, actualizându-l cu cele mai noi practici validate de ghidurile medicale internaționale, totul în beneficiul pacienților români.

În urmă cu 2 ani, tânărul antreprenor în domeniul medical, deschidea o nouă oportunitate de business printr-un proiect ambițios, cu capital 100% românesc. Situat într-o zonă extra-urbană verde, ferită de aglomerația specifică marilor orașe, clinica Alpha Medica (www.alphamedica.ro) s-a poziționat încă de la început ca cel mai important Centru de Medicină Regenerativă din România, ridicând standardele la un nivel premium. Alpha Medica a crescut rapid și în mod organic, atrăgând investitori, parteneri strategici și medici de renume în echipa sa, cu scopul de a acoperi o gamă cât mai largă de patologii pe care să le poată trata.

Iustin Preoteasa (29 de ani), despre primii 2 ani de activitate medicală “de nișă”:
Medicina regenerativă în România a fost multă vreme privită ca alternativă, și nu ca pe o soluție terapeutică integrată. Demersul pe care urmărim să îl facem prin educație medicală este de a schimba această optică, demonstrând beneficiile acestor terapii prin studii clinice cu rezultate excepționale obținute în vindecarea diferitelor afecțiuni.”

Doi ani mai târziu,  reperăm proiectul Alpha Medica drept etalon în ceea ce privește îngrijirea medicală modernă în domeniile sale de activitate: ortopedie regenerativă, tratamentul rănilor greu vindecabile, boli vasculare, medicină estetică și dermatologie, endocrinologie, medicină mitocondrială, terapii laser de joasă frecvență, fotodinamice și de biostimulare, terapii cu oxigen intravenos și hiperbaric, respectiv cele de suport-antitumoral sau cele intravenoase cu vitamine și antioxidanți, toate acestea făcând parte dintr-un vast spectru de tratament non-chirurgical, regenerativ și biologic.

Medicina este un domeniu dinamic, într-o permanentă căutare de soluții noi. Ce a determinat angajamentul față de această nișă medicală? 

Iustin Preoteasa: ”Ne-am propus  încă de la început să aducem o abordare nouă, 360 de grade în ceea ce privește îngrijirea medicală. Tratamentele propuse de medicina regenerativă urmăresc obținerea unei vindecări complete, utilizând propriile resurse ale corpului uman. 

Vorbim, practic, de un reglaj fin la nivelul căruia acționăm, pentru a aduce pacienților posibilitatea de a se vindeca printr-un proces natural, cu efecte adverse aproape inexistente, realizate cu ajutorul unor substanțe biologice, naturale. Aceasta abordare duce medicina la un alt nivel, ca pe un deziderat: stimulăm corpul să își declanșeze propriul mecanism de vindecare, program cu care ne naștem și pe care iată, îl putem folosi astăzi în beneficiul nostru. Lucrul care m-a determinat să îmi mențin angajamentul față de acest domeniu de activitate este adresabilitatea către multiple patologii, astfel că am putut crea echipe multidisciplinare de specialiști care au construit un protocol terapeutic eficient. Multidisciplinaritatea echipei medicale aduce beneficiul de a avea o perspectivă clară asupra întregului tablou clinic al pacientului.”

Cu o investiție serioasă în ceea ce privește infrastructura, dotarea tehnică și know-how-ul medical, centrul medical a cunoscut o creștere organică prin calitatea serviciului oferit și rezultatele excepționale pe care pacienții le-au obținut în cadrul clinicii. 

Care a fost impactul pandemiei asupra funcționării centrului?

În contextul epidemiologic creat de pandemia Covid-19, echipa medicală a fost determinată să găsească soluții și pentru pacienții afectați de sindromul post infecție cu virusul SARS Cov-2, pentru pacienții care rămân cu fibroze pulmonare sau care se confruntă cu o stare degradată a sănătății. Astfel, centrul a dezvoltat și mai mult partea de medicină hiperbară și oxigenoterapie, prin care pacienții care au suferit forme mai grave ale infecției cu noul coronavirus își pot recupera funcția respiratorie precum și ameliora complicațiile privării de oxigen la nivelul țesuturilor afectate.  

Iustin Preoteasa: ”În situația în care tot mai multe spitale au devenit suport în lupta împotriva pandemiei, pacienții, în special cei cu boli cronice sunt tot mai reticenți să meargă la evaluările medicale periodice. De asemenea, când vorbim despre cei care au suferit un parcurs anevoios al bolii Covid-19 există cu atât mai puține centre specializate în tratarea efectelor lăsate de această boală. Așadar, ne-am propus să dezvoltăm aceste tratamente și să le aducem la cunoștința oamenilor, prin programe educaționale. Tot în acest sens, ne-am gândit să venim în sprijinul persoanelor greu deplasabile și cu vulnerabilități cu un nou concept – Health to the Door, prin care venim noi la ei acasă pentru a le oferi tratamentul de care au nevoie.”

Alpha Medica, prin noua divizie, pune astfel la dispoziție o echipă medicală specializată, formată din medic și asistent medical care se deplasează la domiciliul pacienților pentru efectuarea tratamentelor regenerative, de recuperare și non-invazive, în deplină siguranță. 

Dacă primii doi ani au fost marcați de creșterea gradului de awareness al acestui noi domeniu,  medicina regenerativă în România, care sunt previziunile pentru următorii doi?

Iustin Preoteasa: ”Putem spune că acest domeniu medical de nișă (n.r. Medicina Regenerativă) nu mai este un secret pentru pacienții noștri, creându-se în jurul acestuia o comunitate puternică. Planurile de dezvoltare pentru centrul nostru sunt de a deschide în următorul an și alte centre-satelit în marile orașe din țară. De asemenea, ne concentrăm și pe noua divizie, Health to the Door – îngrijiri la domiciliu, dedicată exclusiv pacienților din capitală.”

Alpha Medica este un proiect ambițios, cu o evoluție dinamică și o permanentă adaptare la nevoile pacientului român. Chiar și în contextul acestei crize ale sistemului medical românesc, Alpha Medica a reușit să se mențină pe piață prin tratamente personalizate care să aducă pacienților soluția medicală de care au nevoie. 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed