x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

Medicul minune vorbește despre dispariția VIRUSULUI. A spus și când

Virgil Musta vine cu informația momentului despre coronavirus.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 02.06.2020, 13:38

Șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a venit cu o teorie fără precedent. Virgil Musta a vorbit despre posibilitatea ca virusul cu care ne confruntăm de câteva luni să dispară.

 

”Dacă luăm în considerare alt virus, cum este coronavirusul obișnuit, știm că acest virus produce epidemii și infecții mai frecvente în perioada noiembrie decembrie și aprilie până la sfârșitul lunii mai.

 

Dacă luăm gripa, știm că virusul gripal produce infecții la începutul anului – ianuarie, februarie- posibil ca și SARS-CoV-2 să aibă o astfel de sezonabilitate, dar rămâne să vedem acest lucru” a spus Virgil Musta, la Digi24.

 

Distanțarea fizică rămâne principala preocupare

 

Medicul din Timișoara a mai declarat că este important să păstrăm distanțarea socială. În plus, Musta a comentat teoria potrivita căreia persoanele asimptomatice nu transmit virusul.

 

Acesta a declarat că momentan nu sunt studii legate de contagiozitatea pacienților asimptomatici.

”Eu cred că sunt ipoteze și multe apar legate de anumite interese” a subliniat medicul din Timișoara. El a mai precizat că, la o conferință internațională, în care s-a discutat despre cazurile mai reduse din Estul Europei, s-a constatat că acest lucru se datorează măsurilor luate în aceste țări, rapide și dure.

 

”În continuare trebuie să fim prudenți, nu cred că este greu să purtăm o mască în momentul în care intrăm într-o aglomerație. Nu e necesar să porți masca în aer liber sau când ești singur în mașină, dar în spații închise cred că trebuie să ne obișnuim cu acest gest” a conchis medicul.