Meseria la care cel mai mic salariu e de 20.480 de lire sterline. Nu îți trebuie studii

Meseria la care cel mai mic salariu este de 20.480 de lire sterline pe an a fost pusă la dispoziția celor interesați de oficialii Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Nu sunt cerute studii pentru ocuparea locurilor de muncă vacante, iar englezii sunt disperați să găsească mii de oameni din întreaga lume, cât mai repede.

Meseria la care cel mai mic salariu e de 20.480 de lire sterline. Nu îți trebuie studii, englezii sunt disperați să găsească oameni

Câte locuri de muncă au fost părăsite

Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord vrea să angajeze mii de oameni din străinătate într-un domeniu de activitate în care peste 40.000 de angajați și-au părăsit posturile în ultimele șase luni, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Sectorul se confruntă cu provocări fără precedent cauzate de pandemie. Modificările pe care le-am făcut în viza de sănătate și îngrijire vor întări forța de muncă și vor ajuta la atenuarea unora dintre presiunile care se confruntă în prezent”, a declarat ministrul de Interne al Regatului Unit, Priti Patel.

Departamentul de Sănătate și Asistență Socială din Regatul a transmis la rândul lui că pandemia de coronavirus a adus provocări fără precedent în țară. Relaxarea regulilor va veni în urma unei recomandări din partea Comitetului consultativ pentru migrație, care a spus că acest sector se confruntă cu dificultăți majore și în creștere.
Meseria
Meseria la care cel mai mic salariu e de 20.480 de lire sterline. Astfel, regulile pentru intrarea în interes de muncă pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord vor fi relaxate pentru lucrătorii de îngrijire, asistenții de îngrijire și lucrătorii de îngrijire la domiciliu. Aceștia vor fi adăugați pe lista de ocupații deficitare a Ministerului de Interne.

Lucrătorii de îngrijire din Marea Britanie care ajung cu o viză de 12 luni pentru sănătate și îngrijire trebuie să primească un salariu anual de cel puțin 20.480 de lire sterline pentru a se califica. Măsurile necesare vor intra în vigoare de la începutul noului an.

Ce drept va veni la pachet cu salariul de cel puțin 20.480 de lire sterline
În plus, ca să atragă lucrătorii din străinătate, autoritățile din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord au transmis că aceștia vor avea dreptul să aducă persoane aflate în întreținere, inclusiv un partener și copii.

De asemenea, ministerul britanic de Interne a anunțat că va continua până la finalul anului 2024 o schemă de vize pentru a permite lucrătorilor sezonieri din horticultura să vină în Regatul Unit. Guvernul a precizat că dorește să vadă un nou plan din sector cu scopul de a reduce dependența de forța de muncă străină.

Anul viitor, englezii vor pune la dispoziția imigranților 30.000 de vize, iar în 2023 acest număr va fi redus. Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale a transmis că în urma unei analize s-a ajuns la concluzia că dependența de forța de muncă străină a menținut salariile mici și a descurajat investițiile.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed