AcasăEconomieMetrorex va monta panouri pentru cei cu deficienţe de vedere în toate...

Metrorex va monta panouri pentru cei cu deficienţe de vedere în toate cele 63 de staţii ale metroului bucureştean, investiţie de 17,5 milioane lei fără TVA

”Metrorex a semnat astăzi, 31.01.2022, contractul pentru execuţia lucrărilor ce are ca obiect „Accesibilizarea staţiilor de metrou în funcţiune pentru persoanele cu deficienţe de vedere. Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă în SEAP în urma depunerii ofertei Somet, cu subcontractant TIAB. Valoarea cu care a fost atribuit contractul este de 17.468.346,18 lei, fără TVA”, anunţă compania.

Accesibilizarea staţiilor de metrou în funcţiune pentru persoanele cu deficienţe de vedere constă în dotarea staţiilor de metrou cu elemente din oţel inoxidabil aplicate direct pe suprafaţa existentă a staţiilor de metrou şi panouri de semnalistică Braille.    

Pentru cele câteva staţii de metrou unde deja există benzi speciale din ceramică: staţiile Jiului, Parc Bazilescu, Laminorului şi Străuleşti, legătura cu Terminalul Multimodal, sunt prevăzute completări locale cu benzi ceramice şi panouri de semnalistică Braille, iar pentru Magistrala 5, unde există deja benzile speciale în toate staţiile, vor fi montate doar panourile de informare.

”Aşadar, panourile de semnalistică Braille vor fi montate în toate cele 63 de staţii ale metroului bucureştean: panouri de informare generală exterioare, montate în dreptul fiecărui acces în staţie; panouri de informare generală interioră, montate în vestibule; panouri de informare grupuri sanitare. Metrorex a manifestat o preocupare constantă pentru oferirea de condiţii pentru deplasarea în siguranţă în interiorul staţiilor de metrou şi pentru creşterea mobilităţii persoanelor cu nevoi speciale”, arată compania.


 

Ultimele Articole