Min. Transporturilor: Spaţiul aerian din România va fi parţial închis începând de sâmbătă, ora 3.00

„Norul de cenuşă va afecta spaţiul aerian românesc începând de sâmbătă, ora 03.00. Prin urmare, s-a luat decizia să se închidă din spaţiul aerian românesc sectorul Nord-Vest. Vor fi închise aeroporturile din Baia Mare, Satu Mare, Oradea şi, probabil, Cluj”, a declarat pentru Agenţia NewsIn secretarul de stat în cadrul ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Marin Anton.

Oficialul MTI declara anterior pentru agenţia NewsIn că Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a format o celulă de criză care monitorizează evoluţia norului vulcanic care se îndreaptă spre România, a declarat pentru NewsIn Marin Anton.

Potrivit situaţiei de la ora 16.00, 59 de zboruri (decolări şi aterizări) au fost anulate pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (Otopeni) şi alte zece zboruri pe Aeroportul Băneasa Aurel Vlaicu (decolări şi aterizări.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) şi Centrul Internaţional de Avertizare pentru aviaţie estimează că norul de cenuşă produs de erupţia vulcanică din Islanda nu va afecta direct România, dar se va apropia de Nord-Vestul teritoriului în cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie.

Ministerul precizează că agenţiile pentru Protecţia Mediului din Bihor, Maramureş, Satu Mare şi Suceava vor monitoriza permanent calitatea aerului şi eventualele concentraţii de pulberi totale în suspensie, precum şi fracţiunea PM10 (pulberi în suspensie cu diametru mai mic de 10 microni), atât cu metode automate cât şi cu metode manuale.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed