Ministerul Transporturilor cere Guvernului suplimentarea bugetului

Ministerul Transportului vrea suplimentarea bugetului. Mai exact, Ministerul Transporturilor propune aprobarea în Guvern a suplimentării bugetului propriu pe anul 2024 cu suma de 84,98 milioane de lei pentru îmbunătățirea capacităților de transport rutier din zona vămilor cu Ucraina și Republica Moldova, scrie economica.net.

„Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor și Infrastructurii pe anul 2024, cu suma de 84.982 mii lei credite de angajament și 84.982 mii lei credite bugetare, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, la capitolul 84.01 “Transporturi”, titlul 51 „Transferuri între unități ale administrației publice”, articolul 51.01 „Transferuri curente”, alin. 51.01.28 „Întreținerea infrastructurii rutiere”, în vederea îmbunătățirii capacităților de transport rutier din zona vămilor cu Ucraina și Republica Moldova, pe fondul situațiilor generate de conflictul militar, precum și al măsurilor recomandate de către Comisia Europeană cu privire la eliminarea blocajelor din punctele de trecere a frontierei”, se arată într-un proiect de Hotărăre de Guvern, publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

Sumele prevăzute mai sus urmează să fie utilizate pentru realizarea de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. a unor lucrări necesare în zona vămilor cu Ucraina și Republica Moldova, se mai arată în documentul citat.

În septembrie anul trecut, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, la Călimăneşti, în judeţul Vrancea, că, odată finalizată, Autostrada Moldovei A7 va constitui o legătură importantă cu Ucraina şi va ajuta la reconstrucţia acestei ţări, potrivit Agerpres.

Ministrul Transporturilor a susţinut că, având în vedere traficul sporit din şi spre Ucraina, drumurile naţionale din zona Moldovei au avut nevoie de lucrări de refacere, fiind necesare fonduri suplimentare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed