Ministerul Transporturilor solicită dublarea bugetului pentru 2010 (VIDEO)

0

De asemenea, MTI cere în proiectul de buget dublarea sumelor acordate transportului feroviar pentru 2010, comparativ cu anul 2009. „În proiectul de buget pentru 2010 se prevede pentru transportul feroviar o sumă dublă faţă de cea din 2009. Anul acesta am primit 1,866 miliarde lei, iar pentru la anul solicităm 3,706 miliarde lei”, a spus Radu Berceanu.

Acesta a precizat că a solicitat şi o mărire a subvenţiei acordate la CFR Călători, de până la 1,2 miliarde lei, faţă de 678 milioane lei, în 2009. „În proiectul de buget a fost introdus un nou capitol, şi anume, reparaţiile la infrastructura feroviară publică pentru care solicităm 800 milioane lei”, a mai spus Berceanu.

Totodată, ministru a menţionat că s-a solicitat şi dublarea sumei acordate investiţiilor agenţilor economici cu capital de stat, de la 576 milioane lei la un miliard de lei. „Această dublare a sumelor pentru transportul feroviar este destinată numai pentru investiţii, iar dacă vom primi mai mulţi bani va trebui să fim atenţi să fie cheltuiţi în direcţia investiţiilor sporirii vitezei (n.r. viteza de circulare a trenurilor) şi confortul călătorilor”, a adăugat ministrul de resort.

Urmăreşte pe Money WebTV toate ştirile video şi emisiunile The Money Channel