Tata Motors şi-a majorat capitalul cu 750 milioane dolari, ca să îşi reducă datoriile

Valoarea emisiunii a fost majorată cu 25% după ce compania şi-a atins ţintele iniţiale de majorare de capital în mai puţin de o oră, potrivit unui comunicat al bursei de valori. Vânzarea finală a cuprins certificate de depozit în valoare de 375 milioane dolari şi obligaţiuni convertibile cu aceeaşi valoare totală.

Tata a profitat de cererea pentru acţiunile din pieţele emergente pentru a achita o datorie de 219 miliarde rupii (4,7 miliarde dolari), acumulată în special după preluarea Jaguar de la Ford Motor Co. în 2008, cu 2,5 miliarde dolari. Cotaţia acţiunilor Tata s-a triplat în acest an, având cea mai bună performanţă din cadrul indicelui Sensex Index, susţinute de lansarea modelului Nano, cea mai ieftină maşină din lume.

"Investitorii au încredere în numele Tata. Afacerile interne ale grupului se amliorează, de asemenea, de la lună la lună, iar această tendinţă ar trebui să continue", a declarat Surjit Singh Arora, analist în cadrul Prabhudas Lilladher Pvt.

Tata Motors a vândut 29,9 milioane de certificate de depozit, cu 12,54 dolari fiecare, titlurile urmând să fie listate la bursa din Luxemburg.

Vânzarea titlurilor a fost gestionată de Credit Suisse Group AG, Citigroup Inc. şi JPMorgan Chase & Co.

Sursa: NewsIn

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed