Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului: Lucrăm ca până la sfârşitul lunii septembrie să dăm o formă finală pentru două scheme de sprijin pentru HORECA

Ministrul Turismului a răspuns criticilor aduse de comunicatul ANAT privind ajutorul pentru HORECA, el afirmând că programul HORECA 1 a avut la bază acel cadrul  financiar COVID, care a fost valabil până la finalul anului 2021 şi apoi s-a prelungit până în iulie.

Daniel Cadariu a explicat faptul că în luna decembrie, împreună cu reprezentanţii din industria turismului, s-au prezentat la Ministerul de Finanţe şi au avut discuţii pentru un eventual HORECA 1. 

”Ni s-a spus la cel moment că lucrurile le putem discuta abia în momentul rectificării bugetare din 2022 şi ştie toată lumea acest lucru”, a mai arătat Cadariu, afirmând că în cursul lunii martie au făcut o Ordonanţă pentru a crea cadrul legal. 

”Am aşteptat momentul rectificării bugetare care a venit abia în luna august”, a spus ministrul Turismului. 

Ministrul a mai anunţat că miercuri va avea loc la minister a patra discuţie cu reprezentanţii din turism, după ce săptămâna trecută a avut loc o întâlnire la Guvern, după una la minister, exact pe acest subiect.

”Am concluzionat că lucrăm ca până la sfârşitul lunii septembrie să dăm o formă finală pentru două scheme de sprijin pentru HORECA, una care să aibă la bază cadrul financiar Ucraina şi una care să aibă la baza Articolul 107 din Tratatul de funcţionare al Uniunii Europene, în sensul de putea solicita Uniunii Europene permisunea de a compensa pierderile industriei din cursul anului 2021, din timpul pandemiei”, a anunţat ministrul. 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri