Ministrul Justiţiei estimează că va economisi 200.000 euro în 2009, prin reducerea unor sporuri

Astfel, sporul PHARE de 75% nu se mai acordă, sporul ANP s-a redus de la 30% la 10% iar sporul de manager public s-a redus de la 55% la 25%, potrivit comunicatului remis, vineri, agenţiei NewsIn.

Ministerul Justiţiei precizează că sporul ANP va fi redus numai în cazul personalului propriu al MJ.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat miercuri, 8 iulie, că a decis reducerea mai multor sporuri din cadrul Ministerului Justiţiei şi încetarea de principiu a detaşărilor, având în vedere că a declanşat procesul de reorganizare a MJ.

Ministrul a menţionat că, deocamdată, a decis să reducă sporul în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, de la 30% la 10% şi sporul de manager public. De asemenea, Predoiu a declarat că nu mai acordă sporuri PHARE până nu observă rezultate mai bune.

Prin reducerea sporurilor din Ministerul Justiţiei, de la 1 august, se vor economisi peste 160.000 euro în 2009, potrivit graficelor prezentate, miercuri, în cadrul conferinţei.

Predoiu a mai spus că, în privinţa detaşărilor, se va orienta către magistraţii care sunt din Bucureşti sau care sunt dispuşi să renunţe la toate cheltuielile prilejuite cu ocazia detaşării.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, cu ocazia unei alte conferinţe, din 28 mai, că a dispus încetarea detaşării a opt magistraţi, deoarece „în condiţiile legale actuale, costul prezenţei lor în minister era prea mare”, reuşind, astfel, economisirea a 38.000 de euro pe lună, adică 450.000 de euro pe an.

Predoiu a precizat, la acel moment, că magistraţii pentru care s-a dispus încetarea detaşării primeau, pe lângă indemnizaţia lunară, diurnă, transport şi cheltuieli de cazare, iar criteriile au ţinut strict de contextul economic, fără a se pune la îndoială competenţa magistraţilor detaşaţi.

Ministrul a mai spus că urmează evaluarea detaşărilor care mai există în minister şi care, în prezent, costă instituţia 500.000 de euro pe an.

Predoiu a făcut refererire şi la sistemul de acordare a sporurilor în minister. Ministrul a precizat că va evalua „exact cine face lucrări ANP şi cine nu”, deoarece nu i se pare normal ca „direcţii întregi să primească sporul ANP”. Întrebat care este cel mai mare venit în cadrul ministerului, Cătălin Predoiu a răspuns că nu ştie exact, dar a dat drept exemplu cazul unei persoane care are salariul de aproximativ 30 de milioane de lei vechi, dar ale cărei venituri ajung la 90 de milioane de lei vechi.

Cătălin Predoiu a menţionat că au mai fost desfiinţate 14 posturi „inutile” de directori adjuncţi, economisind, astfel, aproximativ 400.000 de euro pe an. De asemenea, a eliminat din organigrama ministerului 60 de posturi, pe care le-a realocat instanţelor. Astfel, s-a evitat chletuirea de către ministerul a unui 1 milion de euro pe an.

Ministrul Justiţiei a menţionat că Guvernul a aprobat, pe 27 mai, proiectul de reorganizare a MJ.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed