x


  • EUR
    4.8398
    USD
    4.3112
string(7) "general"

Ministrul Sănătății: Mai avem două, trei săptămâni în care vom crește ca număr de cazuri

Nelu Tătaru a declarat că mai avem două, trei săptămâni în care vom crește ca număr de cazuri și din păcate vor exista și decese. Ministrul spune că a luat măsuri să asigure echipamentele necesare personalului medical care trebuie să fie pregătit pentru un „hop”.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 08.04.2020, 22:07

„Mai avem două, trei săptămâni în care vom crește ca număr de cazuri, vor exista și decese, dar trebuie să le gestionăm în limita în care putem gestiona o pandemie cu un „dușman” – dacă pot spune așa – necunoscut care are în acest moment doar un tratament simptomatic prin evaluare, până la descoperirea unui vaccin”, a declarat ministrul Sănătății în timpul unei vizite efectuate la unitățile sanitare din Sibiu.

 

Nelu Tătaru susține că a decis în urmă cu mai multe săptămâni ca deplasările în teritoriu să fie cea mai bună metodă de a vedea realitatea și de a putea adapta realitatea din teren la necesitatea politicii sanitare.

 

„Ne aflăm în plină pandemie, în Scenariul 4. Fiecare deplasare urmărește evaluarea unităților spitalicești, pentru a putea acorda asistență medicală atât patologiei cu infecție COVID-19, cât și patologiei infecției non-COVID, necesarul de echipamente sanitare și medicamente, protecția personalului medical, precum și capacitatea testărilor. Există și o parte pe care o urmărim în evaluarea și previzionarea evoluției acestei pandemii la nivelul României. Este vorba despre distanțarea socială și izolarea voluntară la domiciliu. Izolarea voluntară la domiciliu face parte din tratament. Izolarea voluntară la domicliu este acea parte care face ca numărul de cazuri să crească mai ușor, mai puțin, într-un număr mai constant”, a precizat ministrul.