Mircea Dinescu a demisionat de la TVR. Își mută oalele și strachinile la Prima TV ”M-am săturat să tot fiu acuzat că sunt plătit din banii poporului”

0
3
Mircea Dinescu a demisionat de la TVR. Își mută oalele și strachinile la Prima TV ”M-am săturat să tot fiu acuzat că sunt plătit din banii poporului”

Din luna martie, fosta sa producție-”Politică și Delicatețuri” – se va numi la noul post ”Poezie și Delicatețiuri”.

Dinescu nu s-a ferit să declare câți bani primea de la Televiziunea Română. Poetul nu a fost mulțumit  că emisiunea sa de la TVR 1 era printre preferatele publicului, chiar a doua ţinând cont de audienţe, după emisiunea prezentată de Iuliana Tudor, este vorba de “Vedeta populară”.

Unul din pricipalele motive pentru care Dinescu (70 ani) că a renunţat la colaborarea cu TVR 1 a fost cel  financiar. Colaborarea sa cu Televiziunea Română îi aducea circa 15.000 euro pe an, „nu pe lună”, a subliniat poetul (mai precis 1250 euro pe lună-n.r.). În plus, îşi dorea să scape de acuzaţia că „suge banii poporului”. “Am renunţat, din diverse motive, inclusiv financiare, la colaborarea cu TVR. Din luna martie mă voi muta la Prima TV, dar până atunci îmi voi lua la revedere participând încă de două ori la emisiunea lui Ionuţ Cristache. Într-un fel, m-am săturat să tot fiu acuzat că sunt plătit din banii poporului. Că sug banii publici”

Antonia se pregătește să fie mireasă anul acesta! ”Nu mai vreau în concubinaj”

”Formatul acestei emisiuni îl am de 15 ani şi faptul că a rezistat atât de mult şi nu m-am plafonat, e un semn bun. Eu vreau să mă mai joc, mai ales că un vers de-al meu, de pe vremea comunismului, sună aşa: „Opriţi istoria, cobor la prima”. Din luna martie chiar cobor la prima, la Prima TV. Propunerea de a veni la această televiziune a fost o întâmplare, am discutat şi iată că mă aventurez aici cu emisiunea Poezie şi delicateţuri, deci mai puţină politică şi mai multă poezie, alături de bătrânii lăutari care au suferit mult anul trecut, din cauza pandemiei”, a spus Dinescu pentru paginademedia.

Mircea Dinescu s-a pensionat la sfârșitul anului trecut, un an greu pentru afacerile sale, cpcia  dat faliment cu ambele restaurant.

Chick Corea a murit! A fost unul dintre cei mai influenți jazzmani din întreaga lume