x


  • EUR
    4.8741
    USD
    4.0194
string(14) "moneyamppeople"

Mircea Dinescu iese din afaceri înfrânt și fără bani. ”Faliment scrie pe mine!”

Mircea Dinescu e în pragul falimentului. Poetul, gazetarul, bucătarul și omul de televiziune nu mai poate susține restaurantele sale. Ultimul - ”Politică și delicatețuri”, denumit după emisiunea pe care o realizează la TVR - a fost nevoit să-l închidă chiar după inaugurare, la începutul pandemiei. Un milion de euro era cifra sa de afaceri pe an.

Autor: Florian Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 20.01.2021, 11:03

Pagubele estimate, circa un million de euro. Cât despre ”Lacrimi și sfinți”, poetul a încercat să țină doar bucătăria localului deschisă însă efortul financiar a fost mult prea mare.

Ultimii ani au fost plini de ghinioare pentru Mircea Dinescu, vestitul său conac de pe malul Dunării fiind distrus de o furtună în vara lui 2019. Poetul a făcut eforturi să reface stabilimentul –denumit Portul Cultural la Cetate- și spațiile de cazare, pe care s-au prăbușit doi plopi seculari. Conacul mustea de turiști, în spcial austrieci, ce călătoreau cu vase de croazieră.

Benjamin Rothschild, unul din stăpânii finanțelor mondiale, a murit. Surprinzătoarea sa dispariție s-a produs la doar 57 de ani!

Dinescu a luat hotărârea de a se pensiona, în sfârșit, la 70 de ani, pandemia tăindu-i elanul anteprenoriar. ”Am devenit pensionar. Nu mă simt deloc pensionar, dar viața mi-a jucat festa asta cu pandemia și am pierdut aproape tot ce câștigasem în ultimii ani, din afacerile mele. Cifra anuală de afaceri pentru cel dintâi restaurant, era de circa un milion de euro. Pe asta am avut-o în 2019. Anul trecut am renunțat la cei 40 de angajați ai acestui restaurant, dar și la afacerea în sine. La mine, acolo, în Centrul Vechi (Lacrimi și Sfinți-n.r.), veneau foarte mulți turiști, recunosc. Cei mai mulți erau din Israel, care urmăreau pe Internet emisiunile mele culinare și veneau fiindcă reinventam rețete românești vechi”, spune Mircea Dinescu.

Mircea Dinescu mai are și ”supliment” financiar venit din colaborările cu Televiziunea Publică, trei emisiuni (în special ”Politică și delicatețuri”) ce-i aduc circa 15.000. ”Pe an”, a ținut să sublinieze fostul patron de restaurante.

Câți bani avea milionarul Cristi Borcea la 20 de ani! Revoluția l-a prins cu foarte mulți bani. Îi ascundea în tapițeria mașinii