MOISE GURAN prezice o prăbușire fără precedent a economiei României

România va fi probabil printre cele mai afectate economii de pandemie, pe termen lung, susține Moise Guran pe portalul său.

 

IOHANNIS: ”Chiar dacă suntem în criză economică, avem și o veste bună!”

 

”Nu o să insist prea mult pe cifre, căci ele spun și nu spun multe. Spun că e de rău, dar încă nu arată dimensiunea adevărată a ceea ce ne așteaptă. Așadar revenirea economiei românești pe Trimestrul al III-lea este una modestă (click pe link pentru cifre), departe ca amplitudine de căderea din T2, iar, la cum merg lucrurile în această toamnă, pentru al IV-lea trimestru putem spera cel mult la o stagnare față de T3.

 

Românii au luat cu asalt reducerile de Black Friday! Peste 55.000 de comenzi în doar 10 minute

 

 

 

Valoare PIB va fi semnificativ mai mică față de T4 din 2019 (ăla cu +4,7% în graficul de mai jos) ceea va face să încheiem probabil anul 2020 cu o cădere economică severă, semnificativ mai gravă nu numai decât prognoza oficială (-3,8% în proiecția CNP, o glumă desigur) dar și decât cea a FMI (-4,8%). FMI n-a fost niciodată prea bun la prognoze în situații excepționale, iar statul român e în campanie electorală (parcă am fi în True Blood, atât de mult vorbește dl Cîțu despre V, un drog din filmul respectiv). E prea devreme pentru ca cineva să poată spune acum că vom închide anul cu -5 sau -8%, eu zic doar că cifrele (care vor veni în februarie) vor arăta urât, mult mai urât decât acum, când suntem printre cei mai vai steaua lor din UE. Dar, așa cum precizam încă din primăvară, sunt alte lucruri mai imprtante acum decât cifrele. Nu cred că vom avea nici o recesiune în W, cum spune Ionuț Dumitru, cred că vom avea, pentru început, una în K (imediat vă explic), dar riscăm o evoluție târâtoare pe termen lung. Adică un L.”

 

Articolul integral pe MOISE.RO

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed