Muzicianul Sebastian Androne ales compozitorul anului 2022 în întreaga lume

Muzicianul Sebastian Androne, compozitorul anului la 2022 la prestigioasa gala International Classical Music Awards.

Este primul român care reușește performanța de a fi premiat la de juriul ICMA, din care fac parte mari muzicieni din întreaga lume, totodată cel mai premiat compozitor de muzică clasică de la noi.

Ieri au fost anunțate premiile  ICMA, una dintre cele mai cunoscute și apreciate premii ale industriei discografice internaționale. Gala urmează să aibă loc la Philharmonie din Luxembourg, pe 21 aprilie, eveniment ce cuprinde și un concert în care vor evolua parte dintre câștigători, alături de Orchestra Filarmonicii din Luxembourg. Gala și spectacolul vor fi difuzate în direct de Radiodifuziunea publică din Luxembourg și va fi pus la dispoziția Uniunii Europene de Radio (EBU).

Sebastian Androne (32 ani), este unul dintre cei mai cunoscuți și talentați compozitori români ai tinerei generații. Lucrările sale au fost interpretate în Europa, Asia și Australia, de muzicieni și ansambluri foarte cunoscuți, precum BBC Singers sau Orchestra Tonhalle din Zurich. Este laureatul a peste 20 de concursuri de compoziție, printre care Golden Eye Award 2018, Tenso Young Composers Awards 2015 și Concursul George Enescu 2014.

Lerul lui Hrușcă, în proces cu Apple și Google! Ce pierderi invocă solistul

Sebastian Androne Nakanishi, ales compozitorul anului 2022 în întreaga lum. Este și cel mai premiat compozitor contemporan de muzică clasică de la noi

“Compozitorul român Sebastian Androne este un adevărat talent, dovedind creativitate și versatilitate atât în lucrări de muzică contemporană, cât și coloanele sonore compuse pentru cinema și teatru. Născut în 1989, a studiat în România, Franța, Marea Britanie și Elveția. Este laureatul a câteva dintre cele mai importante concursuri internaționale pentru compozitori, precum International Film Music Competition din Zurich (2018). Muzica înseamnă comunicarea cu publicul: acesta este credo-ul său artistic, exprimat în cele aproape 100 de lucrări scrise până în prezent”, este prezentarea muzicianului român pe site-ul ICMA.

Rockerul Rudolf Stauder este noul prefect al județului Maramureș

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed