x


  • EUR
    4.8743
    USD
    4.0259
string(6) "social"

N. Dan renunță la procesele deschise de Firea împotriva presei. Iată cine o supărase și câți bani ceruse

Nicușor Dan a anunțat luni, pe Facebook, că Primăria Capitalei va renunța la dosarele pornite de fosta administrație împotriva presei și opozanților.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.01.2021, 15:11

„Gabriela Firea i-a dat în judecată pe cei care au îndrăznit să o critice în timp și a solicitat plata de daune morale de câte 100.000 de euro fiecăruia”, a scris Nicușor Dan.

 

 

ALERTĂ: DNA îl acuză pe Tăriceanu că ar fi luat mită 800.000 de dolari

 

 

Primarul Capitalei a făcut publice și dosarele aflate pe rolul instanțelor, acuzând-o pe Firea că a folosit instituția pentru propria imagine și pentru a-i imtimida pe cei care aveau alte opinii.

 

 

Raed Arafat s-a vaccinat împotriva Covid-19 la TV. Urmează Iohannis, dar nu va fi public momentul

 

 

„Sunt 8 procese la care renunțăm în mod formal astăzi, cu: Robert Turcescu, Roxana Wring, Octavian Berceanu, Laurențiu Sirbu, Oana Costea, Adevărul, Libertatea, Cătălin Deaconescu, Gigel Știrbu, Irina Zamfirescu, Ana Poenariu, Roxana Jipa.

 

Sunt alte 3 procese la care vom renunța când vor fi motivate hotărârile judecătorești din prima instanță, pe care nu le vom ataca, cu: Curentul, Alexandru Panait, Iulia Nueleanu, Vlad Alexandrescu, Libertatea, Cătălin Tolontan.

 

Mai sunt 5 procese deja pierdute definitiv de primărie, cu: Ziarul Național, Andrei Coman, Gabriela Stanciu, Cristian Bușoi, BMC Truck Bus, Cătălin Tolontan, Violeta Alexandru”, a scris Nicușor Dan.

 

Primarul Capitalei a subliniat că atitudinea vechii administrații se va schimba.

„Libertatea de exprimare este un atribut al unei democrații sănătoase. Ea trebuie încurajată, nu intimidată. Iar Noul București pe care îl promovez înseamnă transparență și parteneriat onest cu toți cetățenii Bucureștiului”, a mai scris edilul.