Nadia, cea mai vândută păpușă fabricată în România. Câte au ajuns în întreaga lume. În anii ’80 costa o mică avere

Păpușa Nadia Comăneci, care a fost scoasă pe piață după succesul unic al marii sportive a României, primul aur din istoria gimnasticii, a fost cea mai vândută păpușă fabricată în România.

Modelul ”Nadia, păpușa de 10”, cu ochii pictați manual, echipată în trening alb, cu emblema României și medalie în kit, a fost exportată cel mai mult în Marea Britanie, unde au ajuns sute de mii de exemplare. S-au găsit cumpărători chiar și în țări din Africa.

Din 1977, după ce numele celei mai valoroase gimnaste a tuturor timpurilor a devenit cu adevărat cunoscut, au fost exportate în întreaga lume peste jumătate de milion de astfel de jucării după chipul Nadiei. Păpușa realizată după asemănarea campioanei, pe când avea vârsta de 14 ani, a fost fabricată de defuncta fabrică de jucării ”Arădeanca”, iar prețul uneia pe piața românească era de 200 lei. O sumă deloc mică pentru o jucărie.

Nadia, cea mai vândută păpușă fabricată în România

În 2009, Nadia Comăneci (61 de ani) și-a dat actorul pentru reeditarea jucăriei ce amintește de succesul sportivei unic, la prețul de 100 lei, demersul fiind unul caritabil, susținut de fundația ce poartă numele iconului gimnasticii. La lansarea jucăriei, eveniment ce a avut loc la București, ”Zeița de la Monteal” i-a dat o astfel de păpușă chiar și lui Ion Țiriac. În ciuda succesului comercial, fabrica ”Arădeanca” a intrat în faliment, în 2013.

”Mica mea bucată de istorie”, și-a amintit Nadia Comăneci care a decis să împartă cu urmăritorii săi de pe rețelele sociale o bucată de istorie, este vorba de păpușa ce a bucurat sute de mii de copii din întreaga lume.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed