Naţionala de handbal feminin, calificată la turneul final al Campionatului Mondial

România a câştigat meciul de sâmbătă, cu scorul de 30-22 (18-14), după ce în manşa tur, în urmă cu o săptămână, se impusese cu 23-21 (12-11).

 

Marcatoarele echipei antrenate de Gheorghe Tadici în partida de sâmbătă au fost Ţăcălie 11 goluri, Pintea 4, Nechita 4, Brădeanu 3, Buceschi 3, Chiper 2, Perianu 1, Agrigoroaie 1, Marin 1.

 

Cu scorul general de 53-43, România s-a calificat la turneul final al Campionatului Mondial din acest an, găzduit de Serbia, în intervalul 7-22 decembrie.

 

La turneul final sunt calificate deja Serbia (gazdă), Norvegia (campioană mondială en-titre), Muntenegru şi Ungaria (semifinaliste CE din 2012), plus Algeria, Angola, Congo, Tunisia, Coreea de Sud, China, Japonia şi Australia (clasări pe locurile 1-3 în campionatele continentale).

 

Opt locuri vor mai reveni echipelor europene, care vor câştiga în play-off, la acest final de săptămână, iar ultimele patru echipelor cel mai bine clasate la Campionatul Pan American din această vară.
Naţionala feminină a României este singura din lume care a participat la toate ediţiile CM, cea din 2013 fiind a 21-a din istorie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed