x


  • EUR
    4.8741
    USD
    4.0194
string(14) "moneyamppeople"

Nelly Năstase, în atenția presei și artiștilor plastici newyorkezi! A vernisat o expoziție cu lucrări inspirate de perioada COVID-19

Presa americană relatează despre expoziția de artă contemporană a româncei Nelly Năstase, vernisată pe 1 decembrie, chiar de Ziua Națională, la Galeriile IKEN din New York. Lucrările sunt numite „uimitoare, inedite și șocante”, pentru că majoritatea sunt inspirate și au fost făcute în așa-zisa perioadă de ”lockdown”.

Autor: Florian Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 02.12.2020, 20:07

Este prima suită de picturi care reflectă schimbările prin care întreaga lume a trecut anul acesta, în contextul epidemiologic.

Expoziția se numește Vibrant 2020, iar lucrări de artă abstractă, enumerăm ”New Society” ori ”Deranged Society”, au făcut vâlvă în rândul criticilor de artă din metropola americană și a presei de specialitate.

”Câteva lucrări din exoziție le-am început în 2019, fără să știu cum va arăta viitorul. A fost ca o premoniție. Iar restul temelor s-au așezat pe planșă de la începutul lui martie, când a început incertitudinea globală. Planșele surprind lumea în care trăim acum, o lume în care oamenii trăiesc izolați unul de celălalt în propriile bule, o lume a haosului creat pe măsură ce evenimentele din 2020 au luat amploare. O lume în care totul s-a transformat într-o stare de nebunie și haos din cauza virusului”, ne spune artista polivalentă Nelly Năstase, cândva primul model  de talie internațională și formatoarea primei școli profesioniste de modeling din România.

Un român face furori în inima New York-ului, la volanul unei Dacia 1300

Nelly Năstase a studiat pictura la Viena, sub conducerea lui Daniel Friedmann-Fuchs, apreciat pictor ce se trage dintr-o familie de artiști austrieci celebri. După ce și-a încheiat activitatea  în lumea frumuseții și a fashion-ului, românca s-a declarat destul de inspirată să continue să creeze în artă.

”Lucrările vor fi expuse pînă pe 23 decembrie. Deși temele nu transmit tocmai optimism și bucurie, sunt fericită, impresionată de atenția pe care mi-au dat-o criticii și personalități din domeniul artei”, ne-a mai spus Nelly după valul de interes creat în jurul expozișiei sale,

Stabilită de ani buni în cel mai cosmopolit oraș al lumii, românca l-a avut alături la vernisaj pe fiul său, MG. Primul model ce a reprezentant frumusețea româncelor pe catwalk-urile internaționale, Nelly Năstase și-a lansat în urmă cu doi ani propriul brand vestimentar, NellN (destinat exclusiv pieții americane).

Marcel Iureș despre situația generată de virus: ”Mie mi-a priit perioada asta, deși e la modă să fii victimă”