Nicu Alifantis și Horațiu Mălăele, omagiu lui Nichita Stănescu. Solistul lansează un album pe versurile poetului care astăzi ar fi împlinit 90 de ani

Nicu Alifantis și Horațiu Mălăele și George Mihăiță îi aduc un omagiu lui Nichita Stănescu, marele nostru poet care astăzi ar fi împlinit 90 de ani.

”Nichita 90 Anniversary Collection” este culegerea de poezii al unuia dintre cei de seamă scriitori pe care i-a avut limba română, versuri pe care cunoscutul folkist și om de teatru le-a transformat în melodii speciale. Laureat al Premiului Herder și nominalizat la Premiul Nobel pentru Literatură, Nichita Stănescu s-a stins din viață pe 13 decembrie 1983 fiind ales post-mortem membru al Academiei Române.

În memoria marelui poet, Romfilatelia a realizat un întreg poștal dedicate lui Nichita. Până pe 4 aprile, la Muzeul Național al Literaturii Române (sediul din Calea Griviței 64-66) va putea fi vizitată o expoziție omagială.

”În copilăria mea teatrală, l-am cunoscut pe Nichita Stănescu atunci când s-a mutat de la un prieten comun. Deabia intrasem în cameră, când a rostit niște vorbe care mi-au rămas în memorie: „Să bem, domnilor! Statornicia pietrei îi dă câinelui senzația de fugă!”. Iată o idee senzațional de frumos îmbrăcată în vorbe. M-a emoționat”, scria Horațiu Mălăele, maestrul comediei în volumul „O poveste cu Horațiu”.

Nicu Alifantis și Horațiu Mălăele, omagiu lui Nichita Stănescu. Folkistul lansează printr-un concert două CD-uri de colecție, cântece pe poeziile marelui Nichita

„Biografia poetului e opera lui. Eu încerc, în spatele acestei opere, să creez un personaj. Un autor posibil al versurilor mele. Dacă ele au un caracter – ca orice poezie lirică – metafizic, încerc să fac din personajul meu un personaj concret, fizic. Mă bizui foarte mult pe amintiri răzleţe, care, de ce să n-o spunem, nu prea au o mare legătură cu opera. Epica cea mare e înlăuntru, în spirit, iar nu pe stradă, pe caldarâm”, spunea Nichita Stănescu. 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed