AcasăEconomieNicuşor Dan, despre greva STB: Un executor judecătoresc se va prezenta la...

Nicuşor Dan, despre greva STB: Un executor judecătoresc se va prezenta la autobază şi va înştiinţa oficial că există această hotărâre executorie şi că cine nu o respectă săvârşeşte o infracţiune / Primarul general va fi la STB la ora 6

Nicuşor Dan a declarat, joi seară, la TVR1 că hotărârea Tribunalului Bucureşti privind greva STB este executorie. 

 

”Faţă de azi dimineaţă, suntem în faza în care avem o hotărâre a Tribunalului Bucureşi care a spus că această grevă este ilegală şi a spus că trebuie reluată activitatea. Este o hotărâre a instanţei care poate să fie atacată cu apel, dar până atunci este executorie. Dacă sunt oameni care se uită la noi îi sfătuiesc să se consulte cu un avocat, nu cu liderul de sindicat care minte şi spune că nu e executorie. Noi avem o hotărâre pronunţată de o instanţă din România care spune individual că fiecare dintre oamenii care nu îşi exercită activitatea, trebuie să o facă”, a declarat Nicuşor Dan.

 

Edilul a declarat că directorul STB a înştiinţat angajaţii despre această hotărâre judecătorească şi că vineri dimineaţă va fi însoţită această comunicare de un executor judecătoresc.

 

”Această comunicare pe care directorul a făcut-o va fi însoţită de o comunicare prin executorul judecătoresc, ca lucrurile să fie şi mai oficiale mâine dimineaţă. Adică un executor judecătoresc care are un rol de autoritate de comunicare, de îndeplinire a unei hotărâri judecătoreşti, se va prezenta la autobază şi va înştiinţa oficial că există această hotărâre executorie şi că cine nu o respectă săvârşeşte o infracţiune, în mod individual”, a declarat Nicuşor Dan.

 

Dan a mai precizat că joi seară nu se mai circulă la suprafaţă, cu mijloacele de transport în comun.

 

”Din informaţiile mele, astăzi nu se circulă (..), puţin probabil să se circule în această seară, dar mâine dimineaţă eu sunt acolo, la depou. Fac apel la responsabilitate şi mai ales la spiritul de conservare. Să rişti să fii condamnat penal este foarte important”, a declarat Nicuşor Dan.

 

Primarul general al Capitalei spune că refuză să creadă că este vorba de un act de inconştienţă colectivă.

 

”Eu refuz să cred că e un act de inconştienţă colectvă de o asemenea manieră. Refuz să cred că mii se oameni împreună refuză să pună în aplicare o hotărâre judecătorească. Nu am nimic cu şoferii şi vatmanii care sunt manipulaţi de sindicat. Am spus, sunt dispus la dialog, dar nu cu aceşti lideri de sindicat. Să îşi aleagă nişte reprezentanţi care să vină la noi la primărie”, a declarat Nicuşor Dan.

 

Edilul a mai anunţat că dimineaţă, la ora 6 se va afla la sediul STB, alături de executorii judecătoreşti.

 

”Eu mâine dimineaţă la ora 6 voi fi la STB, mâine dimineaţă executorii judecătoreşti vor pleca de la STB către autobaze – depou şi sunt destul de optimist că că nu vom fi  într-o situaţie de inconştienţă colectivă. Menţin aceeaşi deschidere de a avea un dialog civilizat cu un reprezentant legitim şi nu politic. Executorii judecătoreşti funcţionează începând cu ora 6 dimineaţa”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Ultimele Articole