Nokia lansează smartphone-ul N8 de la 370 euro

Nokia N8 va fi disponibil pe anumite pieţe din al treilea trimestru al anului 2010, la un preţ estimativ de 370 de euro, fără taxele şi subvenţiile aplicabile.

Terminalul poate fi folosit pe post de centru de divertisment portabil, utilizatorii bucurându-se de conţinut video la calitate HD cu sunet surround Dolby Digital Plus prin conectarea terminalului la sistemul home theatre de acasă. Nokia N8 oferă, de asemena, acces la servicii Web TV ce includ programe, ştiri şi divertisment de la posturi TV – CNN, E! Entertainment, Paramount şi National Geographic. De asemenea, Ovi Store oferă conţinut suplimentar local Web TV.

Nokia N8 este optimizat pentru accesarea reţelelor sociale. Utilizatorii îşi pot actualiza status-ul, pot împărtăşi fotografii şi locaţia în care se află şi pot vizualiza în timp real fluxurile de pe Facebook şi Twitter cu o singură aplicaţie, direct de pe ecranul de start . Evenimentele marcate în calendarele din reţelele sociale pot fi transferate pe calendarul de pe terminal.

Nokia N8 oferă aplicaţia Ovi Maps cu navigaţie globală auto şi pietonală gratuită, care ghidează utilizatorii către destinaţii şi puncte de interes din peste 70 de ţări.

Platforma Symbian^3

Nokia N8 este bazat pe Symbian ^3, cea mai nouă ediţie a celui mai utilizat software pentru smartphone-uri din lume, care introduce optimizări importante, inclusiv suport pentru gesturi precum funcţionalitate multi touch, scrolling prin atingere şi zoom prin ciupire. Nokia N8 oferă, de asemenea, mai multe ecrane principale personalizabile care pot fi încărcate cu aplicaţii şi widget-uri. Noua arhitectură video 2D şi 3D de pe această platformă beneficiază la maxim de accelerarea hardware a Nokia N8 pentru a oferi o interfaţă cu utilizatorul mai rapidă şi mai intuitivă. De asemenea, Symbian^3 introduce noi standarde în ceea ce priveşte performanţa, oferind o gestionare optimă a memoriei, care permite rularea mai multor aplicaţii simultan pentru o experienţă de multi-tasking mai rapidă.

Qt pentru dezvoltatori

Nokia N8 este primul terminal Nokia integrat cu Qt, un mediu destinat dezvoltării de software care simplifică acest proces şi permite implementarea aplicaţiilor create pe Symbian şi alte platforme software. De asemenea, Nokia a pus la dispoziţia utilizatorilor kit-ul Nokia Qt SDK, un kit de dezvoltare software puternic şi uşor de utilizat, în variantă beta, pentru a permite dezvoltatorilor să descopere potenţialul Qt.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed