OMS anunță compensații pentru cei care au suferit reacții adverse severe la vaccinuri

Cei care au suferit efecte adverse grave și fac parte din grupul celor 92 de ţări cele mai sărace ale lumii vor fi compensați.

 

 

 

Afirmația lui Cîțu care a stârnit rumoare printre aleși: Dragi PSD-iști, puneți mâna pe carte. Cititul nu a omorât pe nimeni

 

 

 

Persoanele care care au primit vaccin prin platforma COVAX și au suferit reacții adverse severe vor primi compensații. Pentru asta, OMS va lansa un program, cu scopul de a garanta un acces echitabil la aceste tratamente în ţările cu venituri medii şi mici, scrie EFE, citat de Alephnews.

 

 

 

S-au căutat lacrimi la Antena 3: ”Durerea iese din subteran”. Gâdea, pe urmele lui Șoșoacă la mina Lupeni

 

 

 

OMS a anunțat, într-un comunicat, că toate vaccinurile distribuite ca parte a acestui program au trecut etapele proprii de dezvoltare ale unui vaccin care îi garantează eficienţa, securitatea şi calitatea, însă toate aceste medicamente, inclusiv vaccinurile, pot provoca, rar, efecte adverse grave.

 

Totuși, programul de acordare a compensațiilor nu se aplică în toate cele peste 190 de țări care participă la COVAX, ci în 92 de state cu venituri mici, care au fost selectate să primească vaccinuri finanţate de platformă.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri