Orașul din România care s-a calificat pentru titlul de Capitală Verde Europeană 


Un singur oraș din România s-a calificat pentru titlul de Capitală Verde Europeană, fiind pentru al doilea an consecutiv în care este selectat.

Brașovul este singurul oraș din România care a reușit să se califice în această competiție prestigioasă, alături de alte opt orașe din diverse țări europene, inclusiv Portugalia, Spania, Germania, Austria, Letonia și Polonia.

Orașul Brașov poate deveni Capitala Verde Europeană din acest an

În prima etapă a competiției, un grup de experți va realiza o evaluare detaliată a fiecărui oraș candidat. După această evaluare, finaliștii vor avea oportunitatea de a prezenta un rezumat detaliat al strategiilor și măsurilor pe care le-au adoptat pentru tranziția ecologică în fața unui juriu internațional prezidat de Comisia Europeană.

Brașovul, orașul românesc calificat, are șansa de a deveni Capitală Verde Europeană în acest an. Este pentru al doilea an consecutiv când Brașovul ajunge în această competiție, deși în 2023 nu a reușit să obțină titlul, scrie Antena 3 CNN.

În Brașov există extrem de multe spații verzi

Brașovul este apreciat pentru numeroasele sale spații verzi și parcuri bine întreținute, care oferă locuitorilor și vizitatorilor o oază de relaxare și recreere în mijlocul naturii.

  • Parcul Central Nicolae Titulescu: Situat în centrul orașului, acest parc este unul dintre cele mai populare locuri de recreere. Parcul dispune de alei frumoase, fântâni arteziene și zone de joacă pentru copii.
  • Tâmpa: Muntele Tâmpa este o rezervație naturală situată chiar lângă oraș, oferind trasee de drumeție și puncte de belvedere de unde se poate admira panorama Brașovului. Este un loc ideal pentru iubitorii de natură și activități în aer liber.
  • Parcul Sportiv Brașov: Un spațiu verde destinat activităților sportive, dotat cu terenuri de sport, piste de alergare și zone pentru picnic.
  • Pietrele lui Solomon: O zonă de agrement situată la marginea orașului, ideală pentru picnicuri, drumeții și escaladări. Este un loc popular pentru activități de weekend.
  • Parcul Trandafirilor: Un alt parc central renumit pentru grădinile sale de trandafiri și peisajele îngrijite.
  • Brașovul este recunoscut pentru eforturile sale de a menține și extinde spațiile verzi, contribuind la un mediu urban sănătos și atractiv. Această preocupare pentru mediul înconjurător și calitatea vieții locuitorilor este unul dintre motivele pentru care orașul a fost selectat în competiția pentru titlul de Capitală Verde Europeană.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed