Paginile mai multor publicații pro-guvernamentale din Ungaria au fost atacate! Avertismentul Anonymous

Paginile de internet ale mai multor ziare online pro Fidesz, apropiate guvernului Ungariei, au fost atacate de hackeri, luni 28 martie, anul curent. Hackherii au scris pe prima pagină că ziarul induce în eroare cititorii, relatează hvg.hu

Potrivit RTL, atacatorii și-au anunțat acțiunea de duminică. Mai multe pagini de internet nu se încarcă, cum ar fi pagina 888, Metropol, Monitor, iar pagina centrală a trustului Mediaworks este disponibilă dar cu un text care atrage atenția asupra faptului că ziarul face parte din propaganda guvernamentală.

„Această pagină este parte a propagandei guvernamentale! Am adus adevărul pentru voi! În loc de propagandă, presă independentă! Vezi cum te înșală media de propagandă!”

Pe paginile atacate se arată și câte promisiuni ale candidatului opoziției la funcția de premier s-au îndeplinit, respectiv câte și numărul proceselor pierdute de media pro FIDESZ în care au fost nevoiți să rectifice informația falsă.

Potrivit RTL, Anonymous a avertizat încă de duminică că va lansa un atac pentru că „guvernul ungar și premierul Viktor Orbán continuă să acționeze ca un cal troian al Kremlinului în Europa”. Între timp, pe share-ul video Streamable a apărut un videoclip în care o figură cu mască a vorbit despre: „Nu ezitați să impuneți sau nu sancțiuni. Nu ezitați să opriți comerțul cu Rusia”.

Întregul mesaj al celor de la Anonymus a fost redat de RTL, după cum urmează:

„Salutări cetățenilor Lumii Libere. De la începutul războiului din Ucraina, majoritatea țărilor și companiilor din lume au început să rupă legăturile politice și de afaceri cu Rusia. Credem că singurul lucru moral pe care îl putem face în această situație este să oprim orice sprijin pentru războiul lui Vladimir Putin. Toate companiile și țările care continuă să sprijine Rusia susțin crimele sale de război și uciderea de civili nevinovați în Ucraina. Vor fi trași la răspundere pentru acțiunile lor.

Guvernul ungar și premierul Viktor Orbán continuă, între timp, să acționeze ca un cal troian pentru Kremlinul din Europa, blocând orice acțiune în sprijinul poporului ucrainean și sancțiuni împotriva Rusiei. Ei trebuie să decidă singuri cu cine stau. Nu ezitați să impuneți sau nu sancțiuni. Nu ezitați să opriți sau nu comerțul cu Rusia. Nu e timp să eziți. E timpul să te hotărăști în sfârșit. Acest război trebuie să se termine. Nu mai fi un cal troian din Kremlin. Nu mai fi o marionetă a lui Vladimir Putin. Nu mai răspândiți propaganda rusă.

Acesta este un avertisment. Suntem anonimi. Suntem o legiune. Nu te vom ierta. Nu uităm. Contați pe noi.”

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed