AcasăExternePapa Francisc: Istoria este în regres, este al treilea război mondial „total”

Papa Francisc: Istoria este în regres, este al treilea război mondial „total”

„După cele două tragice războaie mondiale, părea că lumea a învățat să progreseze treptat spre respectarea drepturilor omului, a dreptului internațional, a diverselor forme de cooperare. Din păcate, istoria dă semne de regres. Nu numai că se intensifică conflictele anacronice, dar ies la iveală naționalisme închise, exasperate, agresive și noi războaie de dominație, care afectează civili, bătrâni, copii și bolnavi și provoacă distrugeri pretutindeni. Numeroasele conflicte armate îngrijorează în mod serios. Am spus că este un al treilea război mondial „pe bucăți”, astăzi putem spune „total”, iar riscurile pentru oameni și pentru planetă sunt tot mai mari. Să ne rugăm Fecioarei Maria să salveze lumea de războiul atomic”, a declarat Papa Francisc, transmite agenția de presă ANSA, citată de Rador.

Primind în audiență sesiunea plenară a Academiei Pontificale de Științe, Papa Francisc a făcut apel și „la eliberarea de diverse forme de sclavie, precum munca forțată, prostituția și traficul de organe”. „Aceste crime împotriva umanității, care merg mână în mână cu sărăcia, au loc și în țările dezvoltate, în orașele noastre. Corpul uman nu poate fi niciodată, nici parțial, nici în întregime, obiectul comerțului!”, a afirmat Suveranul Pontif.

„Este necesar să mobilizăm toate cunoștințele bazate pe știință și experiență, pentru a depăși mizeria, sărăcia, noua sclavie și pentru a evita războaiele. Respingând unele cercetări, inevitabil destinate, în circumstanțe istorice concrete, în scopul morții, oamenii de știință din întreaga lume se pot uni într-o dorință comună de a dezarma știința și de a forma o forță pentru pace”, a subliniat Papa la întâlnirea cu participanții la sesiunea plenară a Academiei Pontificale de Științe, axată pe tema „Știința de bază pentru dezvoltarea umană, pacea și sănătatea planetei”. În special, Papa Francisc le cere membrilor acestui organism să promoveze, în acest moment al istoriei, cunoașterea care are ca scop construirea păcii.

sursa foto: ANSA (traducere: Rador/ Oana Avram)

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.