x


 • EUR
  4.6551
  USD
  3.9650
 • 6° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  70%
  Presiune

  34101 hPa
string(8) "software"

“Pariaţi pe industria de software, vine o explozie şi mai mare”

Trebuie să insistaţi pe IT, este un talent natural al României, nu în domenii în care nu a avut succes niciodată, spune românul din SUA supranumit „părintele DVD-ului“.

Author: Ionut Lupescu | Sursa: zf.ro | Publicat: 23.07.2015, 6:46 | Actualizat: 23.07.2015, 6:46

Industria de IT şi în special dezvoltarea de software vor înregistra în următorii ani rate de creştere explozive pe fondul dezvoltării unor tehnologii precum realitatea virtuală, iar România va avea de câştigat dacă va continua să se concentreze pe dezvoltarea acestui sector, în care a obţinut deja rezultate, spune George Haber, unul dintre cei mai puternici români din Silicon Valley, „inima“ industriei globale de înaltă tehnologie.

Născut în Oradea, el a plecat din România la finele anilor ’70, iar după ce a studiat în Israel a plecat în SUA, unde a construit mai multe companii, dintre care prima a contribuit la tehnologia din spatele discurilor DVD. De la exitul de 80 mil. $ din primul său start-up, CompCore, i se şi trage lui Haber supranumele de „părintele DVD-ului“.

„Trebuie să insistaţi (pe IT şi software – n.red.), este un talent natural al României, este un sector în care avem experienţă şi unde avem foarte mulţi oameni în companii mari, imense. Este mai bine să investim în asta decât în lucruri pe care nu le-am făcut niciodată“, a declarat Haber într-un interviu pentru ZF.

 

mai multe, pe zf