Partidul lui Erdoğan, învins la alegerile locale din Turcia

0

Ekrem İmamoğlu, primarul în exercițiu al Istanbulului și candidatul principalului partid de opoziție din Turcia, CHP, și-a declarat duminică seară victoria la alegerile pentru funcția de primar al celui mai mare oraș al țării, potrivit postului tv turcesc ATV.

Numărarea a aproape 99% din voturi la nivel naţional confirmă că opoziţia turcă a provocat partidului AKP (islamist-conservator) al şefului statului cel mai mare dezastru electoral din ultimele două decenii.

Principalul partid de opoziţie, CHP (social-democrat), a revendicat victoria în Istanbul, Ankara, Izmir, Bursa, Antalya, dar şi în alte orașe.

Opoziția a realizat un progres spectaculos și în Anatolia, conducând cursa în capitalele de provincie aflate de mult sub controlul AKP, potrivit rezultatelor aproape definitive care au luat prin surprindere observatorii.

Potrivit presei din Turcia, Recep Tayyip Erdoğan a recunoscut victoria istorică a opoziției în alegerile municipale, pe care a descris-o drept un „punct de cotitură” pentru tabăra sa, aflată la putere din 2002. După ce au fost numărate aproape 99% din buletinele de vot la nivel național s-a confirmat faptul că opoziția turcă a provocat partidului islamist-conservator al șefului statului, AKP, cea mai mare înfrângere electorală din ultimele două decenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.