AcasăEconomiePensiile speciale BLOCHEAZĂ PNRR-ul? Răsturnare de situație în sistemul de pensii

Pensiile speciale BLOCHEAZĂ PNRR-ul? Răsturnare de situație în sistemul de pensii

Răsturnare de situație. După ce PSD-ul a cerut o reactualizare a PNRR-ului, fostul ministru al Fondurilor Europene intervine.

Cristian Ghinea face acuzații grave la adresa lui Marius Budăi, adăugând că ministrul Muncii nu are suficiente argumente să ceară mai mult pe lângă procentul de 9.4 privind bugetul de pensii.

Totoadtă, el a explicat că din cauza pensiilor speciale, care sunt greu de calculat, PNRR-ul ar putea fi blocat.

Pensiile speciale sunt greu de calculat

„Acest procent de 9.4 la sută este mult peste ceea ce noi cheltuim în mod real. Aici se gripează dl Budăi, că nu are argumente. Ce argumente, să spui că nu-ți convine 9.4%? Când tu n-ai dat nici măcar de 9%, vor râde efectiv oamenii ăia de la Comisie, că sunt niște oameni care se uită pe cifre.

Oamenii ăia știu, aia știau mai bine decât noi cât cheltuim la pensii și cât sunt pensiile speciale, apropos. Și asta e altă chestie… pensiile speciale sunt plătite prin diverse bugete, e foarte greu să le calculezi. Este un serios semnal de alarmă pe care îl trag, se poate bloca PNRR din cauza pensiilor speciale!

Este aberant că acum dl Budăi, care atunci când era ministru, că a fost ministru acum câțiva ani, știți cât a dat dl ministru la pensii atunci? 7.3 la sută. Și acum vine și spune că nu se descurcă cu 9,4 la sută. Este o aberație”, a spus Cristian Ghinea, la Realitatea Plus.

Ultimele Articole