Pivniceru: Va fi greu pentru Traian Băsescu să motiveze o respingere a celor doi procurori la şefia parchetelor

0
Pivniceru: Va fi greu pentru Traian Băsescu să motiveze o respingere a celor doi procurori la şefia parchetelor

Întrebată ce se va întâmpla dacă preşedintele Traian Băsescu va respinge numirea celor doi procurori, Mona Pivniceru a răspuns: ‘Este o ipoteză care nu ştiu în ce context se va petrece şi nici nu îmi imaginez că se va petrece, pentru că ce a depins de ministrul Justiţiei şi de efectuarea acestei proceduri am efectuat. Probabil că Preşedinţia României, dacă va respinge aceste două candidaturi, va trebui să motiveze şi cred că va fi un lucru extrem de dificil pentru Preşedinţie, pentru că am avut o comisie de recomandare, ultra-serioasă, ultra-profesionistă şi foarte responsabilă’.

 

Mona Pivniceru a spus că nu înţelege motivul pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a dat un termen de 20 de zile pentru discuta cele două nominalizări, atâta timp cât Consiliul dă un aviz consultativ în acest caz.

 

‘Eu mă aştept din partea CSM la o atitudine echilibrată şi mai ales responsabilă. Nu putem să eternizăm vacanţa unei funcţii, nu putem să întindem interimatul, să-l transformăm într-o stare normală, nu putem să fragilizăm o instituţie şi nici nu putem să ne ducem cu ea într-un climat politic, cum ar fi după alegeri. CSM dă un aviz consultativ şi din cauza asta eu nu am înţeles de ce au dat un termen de 20 de zile. Să facă o consultare populară?’, a spus Pivniceru.

 

Secţia pentru procurori a CSM va discuta pe 22 noiembrie nominalizările ministrului Justiţiei pentru şefia Parchetului General şi DNA, Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie.

 

Consiliul va da un aviz consultativ, după care propunerile vor merge la preşedintele Traian Băsescu, care le poate accepta sau respinge.