x


  • EUR
    4.7607
    USD
    4.2327
string(16) "instant-articles"

Planul anunţat de Viorica Dăncilă şi de Darius Vâlcov: „TOATE autostrăzile din România vor fi în curând cu taxă“

Reprezentanţii asociaţiilor care militează pentru construirea de autostrăzi în Moldova au avut o întâlnire oficială cu prim-ministrul Viorica Dăncilă şi cu consilierul personal al premierului, Darius Vâlcov. Cu această ocazie, au aflat ce planuri are Guvernul României în legătură cu autostrăzile.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 10.02.2019, 6:34

Întâlnirea a avut loc la Palatul Victoria în cursul zilei de vineri, 8 februarie, la puţin timp după ce reprezentanţii asociaţiilor au protestat în Piaţa Victoriei nemulţumiţi că proiectul Autostrăzii A 8 Iaşi – Târgu Mureş n-a fost prins pentru finanţare în bugetul anunţat pentru 2019.

 

Într-un comunicat de presă elaborat de reprezentanţii asociaţiilor „Împreună pentru A8”, „Moldova vrea Autostradă”, „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” şi „Pro Infrastructură” sunt redate principalele probleme discutate cu cei doi reprezentanţi ai Guvernului României:

 

„1. La solicitarea asociaţiilor, ca urmare a deprofesionalizării instituţiei, premierul a susţinut reorganizarea de urgenţă a CNAIR, luând în calcul scindarea acesteia, una dintre viitoarele structuri intrând sub tutela Guvernului.

 

2. Termenele asumate de Guvernul Dăncilă pentru finalizarea lucrărilor la autostrada A8 Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş sunt:
– Tronsonul Iaşi-Târgu Neamţ până în anul 2022;
– Traseul complet al autostrăzii până în 2026.

 

mai multe, pe adevarul.ro