Plătești trei euro pe zero euro, apoi câștigi 50 de euro

0
75

O inițiativă capitalistă de a face profit din vânzarea de bancnote cu chipul comunistului Karl Marx a atras atenția încă din 2018, când a fost lansată.

Bancnotele au început să se vândă în orașul german Trier, în special prin intermediul birourilor de turism locale și costa 3 euro. În doar câteva luni au fost comercializate circa 20.000 astfel de suveniruri.

Acum ele se vând pe ebay cu sume cuprinse între 5 euro și 50 de euro, în funcție de starea bancnotelor. Evident, cele într-o stare bună sau foarte bună sunt mai scumpe, iar cele uzate mai ieftine.

În restaurante, baruri și cafenele, doar cu certificatul COVID

Astfel, celebrul părinte al comunismului face bani chiar și după moartea sa, însă prin intermediul capitalismului, nu a sistemului său de suflet, comunismul.

În scrierile sale, Karl Marx a susținut că sistemul capitalist, la fel ca și sistemele socio-economice precedente, produce tensiuni interne care îl conduc la distrugere. Așa cum capitalismul a înlocuit feudalismul, capitalismul va fi înlocuit de comunism, o societate fără clase sociale, susținea Marx.